עדשים עם בורגול ושלל הפתעות

מנה צמחונית צבעונית, בריאה, מזינה והכי חשוב טעימה על בסיס עדשים שחורות ובורגול עם שלל הפתעות צבעוניים

DSC_0279למצרכים:

1 כוס עדשים שחורות

1 כוס בורגול

2 גזרים – חתוכים לקוביות

1 כרשה חתוכה לטבעות (רק החלק הלבן)

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

1 קישוא (לא מקולף-אבל שטוף היטב) חתוך לקוביות

3 כפות חמוציות

4 כפות אגוזי מלך קצוצים

מלח

פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית

להכנה:

1. בסיר גדול עם הרבה מים לשים את העדשים (שטופות) ואת הבורגול (שטוף) + כף מלח ולבשל כחצי שעה או עד ריכוך. לא לבשל יתר על המידה. חשוב שהעדשים ישמרו על צורתם והבורגול לא יהיה עיסתי. לסנן.

2. בינתיים לשים במחבת גדולה שמן זית לחמם אותו ולהוסיף את הבצל. לטגן עד שיהיה שקוף. להוסיף את הכרשה ולטגן יחד עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. להוסיף את הגזר והפלפל האדום ולטגן יחד תוך כדי ערבוב עוד כמה דקות. להוסיף את הקישואים ולטגן יחד עד שהירקות יהיו אל דנטה (לא רכים אך גם לא קשים). להוסיף את החמוציות והאגוזים, מלח – לפי הטעם.

3. להוסיף את הבורגול והעדשים לירקות, לערבב היטב, לבדוק טעמים (אם צריך להוסיף מלח), להוסיף פלפל שחור גרוס ולהגיש.

4. טעים מאוד עם יוגורט קר.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב