עדשים טובים באמצע הדרך

האופציה הסלטית לחגים ולבכלל

 רגע לפני שנכנסים פה לחגים, רציתי להציע לכן משהו קצת אחר. נכון, זה לא סלט יפה. העדשים עושות לו מראה קצת חום. אבל הסלט הזה הוא פיתרון טוב – טעים וגם מזין- למי שנמאס לו מכל המנות הבשריות, ולמי שבכלל לא אוכל בשר. לסלט הזה יש טעמים אדמתיים, שבאים מהעדשים ומהבצל ומהפטריות, וכל הלימון והסלרי עושים לו רק טוב. באחריות, זה סלט שהוא אחלה של מנה עיקרית, וכמו הרבה מהסלטים האחרים שאני מכינה, גם זה נולד מתסמונת משה (מה שיש בבית), ואומץ מייד בחום ואהבה. 

 

a

סלט עדשים עם פטריות

המצרכים לקערה ממש גדולה
כוס עדשים ירוקות
כוס עדשים שחורות
בצל אדום פרוס לרצועות דקות
3-4 פטריות גדולות (למילוי) פרוסות דק, או קצת יותר מזה אם יש רק פטריות קטנות
פלפל קלוי, חתוך לרצועות דקות
גזר אחד גדול, תיכף טיפ לחיתוך קל!
חצי חבילה של סלרי עלים, חתוך קטן, כולל העלים
שמן זית
מיץ לימון, מלחפלפל

כלים ספציאל
קערה להשרייה וקערה ענקית לסלט, מחבת וסיר, קולפן

אופן ההכנה
משרים את העדשים במים לחצי שעה – אפשר את שני הסוגים. אני אף פעם לא זוכרת אם צריך להשרות את השחורות או לא. להזיק, זה לא יזיק. אחרי ההשרייה, מבשלים את העדשים עד לריכוך, ומסננים.
בינתיים, בזמן שהעדשים מתבשלות, מטגנים את הבצל במעט שמן זית, וכשמגיע לשקיפות, מוסיפים את הפטריות לעוד 2-3 דקות, עד שהן מזהיבות קלות. מכבים.
טיפ לגזר! כמעט שכחתי. אז בבקשה: אחרי שקילפנתם עם הקולפן, ממשיכים לקלפן את כל הגזר. מקבלים המון רצועות דקיקות ורחבות של גזר, ועוד כחצי גזר שכבר לא רוצה להתקלפן בלי לקחת איתו שכבה מבעור שלכם. את החצי ההוא תאכלו ככה. את הרצועות עכשיו סופר-קל לחתוך לביסים באיזה רוחב שרוצים.
עכשיו, שהכל שטוף/חתוך/מבושל, מערבבים הכל בקערה הכי גדולה שיש לכם, ומתבלים בשמן, לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. זה יהיה טעים היום, מחר, וגם מחרתיים.

ולקינוח? שיר. ברור ששיר! שיר לראש השנה.

 

[youtube Picy0oa0wl0 nolink]

 

 

היו שלום, ושתהיה לכן שנה טובה, מלאה בטוב, באהבה ובאושר, ונשיקות שתהינה לכן, עם רוז’! מגברת הבלים!

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥