ספרי בישול חדשים – ומתכון לאורז עם חומוס ואספרגוס

לקראת שבוע הספר העברי ברצוני לספר לכם על 3 ספרי בישול חדשים, על ארוחה מהספרים ומתכון לאורז עם חומוס ואספרגוס.

 כמי שהבישול הוא חלק בלתי נפרד מחייה, ספרי בישול חדשים הם חוויה מרגשת. אלה ספרים שכיף לדפדף בהם, להתבונן בתמונות ובשילובי המרכיבים שנעשה בהם שימוש וכמובן להכין מהם מטעמים.

אני כל כך אוהבת לעיין בספרי בישול  שאפילו לפני השינה אני מוצאת את עצמי מדפדפת בהם להנאתי ובכל פעם צדה את עיני תמונה אחרת או מתכון אחר. זה משרה עלי חיוך ונותן לי השראה לחלומות טובים. (טוב, נו, לגבי החלומות אני לא בטוחה, אבל החיוך זה בטוח).

כריכה קדמית - כרמית אלקיים ספר

"תאנים צלויות ועדשים כתומות" – כרמית אלקיים.

הספר הזה שבה את לבי מהרגע הראשון. מעבר למתכונים הנפלאים והטכניקות (אותן למדה בניו-יורק, בהודו וגם בגליל), כרמית כותבת בספר את משנתה לגבי אוכל בכלל ואוכל בריא בפרט. בכל עמוד כזה אני מרגישה הזדהות, כאילו אני היא זו שכתבה את הספר. במיוחד התחברתי למשפט שמסכם בעיני את כל התורה על רגל אחת: "אני לא מאמינה בגישות קיצוניות, בהימנעות ממתוקים, מפחמימות או מבשר. תתפלאו, אפשר לאכול את כל אלה, במידה, ועדיין לאכול בריא וטעים, בלי לבלות כל היום במטבח". מצאתי בספר מבחר מנות צמחוניות, טבעוניות, ללא גלוטן, אך לא רק.  

אל כרמית התוודעתי כשהתמודדה בתכנית הטלויזיה "משחקי השף". כזכור לכם, אני הכנתי את הגרסאות הבריאות למנות השפים והמתמודדים בתכנית ו-60 מתכונים בריאים שלי מופיעים באתר יאמיז. (שווה להציץ). רק מה? את המנות של כרמית אף פעם לא יצא לי "להבריא" כי הן היו בריאות. והכי חשוב – הן טעימות. כי אנחנו אוכלים מה שטעים לנו. אם לא טעים, לא יעזור להגיד שזה בריא.

הספר מודפס על נייר נטול עץ בפורמט של ספר קריאה ופחות כספר בישול קלאסי, והוא עשיר במתכונים וטיפים המשתרעים על פני 270 עמודים. רק דבר אחד קטן מפריע לי: שהתמונות אינן צמודות למתכונים, אלא בעמודים נפרדים. אם תהיו סבלניים, מובטח לכם בסוף הפוסט  מתכון של כרמית לאורז עם גרגרי חומוס ואספרגוס. 

אורז עם חומוס ואספרגוס - כרמית אלקיים - ספר

הספר מתאים למי שרוצה לעשות שינוי במטבח, לעבור לאכול בריא יותר, תוך שימוש בחומרי גלם טריים וזמינים ובתהליכי הכנה פשוטים.

"תאנים צלויות ועדשים כתומות". הוצאת LUNCH BOX . מחיר: 108 ₪. בשבוע הספר תינתן 20% הנחה. ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים המובחרות באתר: www.bari-carmit.co.il

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ספר בישול אפרת ליבפרוינד מארחת שפים 2

"אפרת ליפרוינד מארחת שפים"

בספר מארחת אפרת חמישה שפים וקונדיטורים מובילים – מאיר אדוני, דודו ביטון, יוסי שטרית, מיקי שמו ומאיה רביבו  וחולקים מתכונים למנות שחלקן מוגשות במסעדותיהם ואחרות אותן הם נוהגים להכין לבני משפחותיהם.

הסגנון הייחודי של אפרת מתבטא באסתטיקה של המנות. כל אחת יצירת אומנות. סגנון זה בא לידי ביטוי גם בספר הזה, הכולל תמונות מרהיבות של הצלם המחונן יורם אשהיים, איתו זכיתי לעבוד פעם, כאשר הזמנתי אותו לצלם במפעל התרופות בו עבדתי. לא להאמין איך כדורים להורדת לחץ דם נראו במצלמתו כמו פנינים ממש.

לדעתי, הספר מתאים מאד למי שרוצה ללמוד מהשפים הגדולים להכין בבית מנות של מסעדה. היות ובספר יש גם מנות שהשפים מכינים בביתם, ניתן לאמץ אותן ולהכין די בקלות. כי הכי כיף להגיש לאורחים מנה ולהגיד: "זה לפי מתכון של מאיר אדוני". נכון?

אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטור חרדית ליטאית, שעל הספרים המרהיבים שלה כתבתי כבר בעבר. הנה כאן:  ״אפרת מגישה בבית״  ו- אפרת ליבפרוינד מגישה פסח 

 אפרת ליבפרוינד מארחת שפים. דני ספרים הוצאה לאור. 152 עמ'. מחיר: 88 ₪. (כרגע נמצא במבצע: 79.20 ש"ח).

ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים המובחרות ובחנות המקוונת של ההוצאה:  www.siman-kria.co.il

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ספר בישול - פשוט טעים ובריא

"פשוט טעים ובריא" מאת אביגייל מייזליק.

הספר המרהיב הזה כולל מתכוני בריאות פשוטים, טעימים וקלים להכנה מחומרי גלם זמינים. המתכונים בספר מסודרים לפי פרקים – פינוקים, מאפים, תבשילים, מרקים, סלטים ומתוקים – ומאפשרים להכין ארוחות בריאות ומזינות. התחברתי למילותיה של אביגייל: "חיברתי מתכונים שהיו טעימים בעיניי ובעיני משפחתי הקרובה, המאפשרים לכל אחד להרחיב את מגוון מתכוני הבריאות ולקבל רעיונות חדשים". הספר נכתב בגובה העיניים ומתאים לאלו שזוהי תחילת דרכם במטבח הבריא ובמטבח בכלל. מה שנקרא להתחיל ברגל ימין עם אוכל בריא וטוב. הרבה מנות צמחוניות, שימוש נפלא בירקות ארצנו. קסם של ספר.

אביגיל מייזליק מגיעה גם היא מהמגזר החרדי לאחר שחזרה בתשובה. קודם לכן צברה ניסיון במסעדת קרן של חיים כהן ובמסעדות נוספות בארץ ובחו"ל.

פשוט טעים ובריא. דני ספרים הוצאה לאור. 168 עמ'. מחיר מומלץ לצרכן: 78 ₪. (כרגע נמצא במבצע: 70.20 ש"ח).

ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים המובחרות ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ומה לגבי ארוחה שהבטחתי? זו לא סתם ארוחה. זו סעודה מהספרים!

הוצאת ספרי האוכל LunchBox ומסעדת HOME MADE חוגגות את שבוע הספר העברי בסדרת ארוחות מיוחדות מתוך ספרי בישול כולל מפגשים עם מחבריהם.

הארוחה הראשונה תתקיים ביום שישי הקרוב, 5.6.15. הילה אלפרט – עיתונאית, בשלנית ומחברת "יש מקום בעיר התחתית" – יומן אוכל חיפאי, תפתח את סדרת הארוחות ותבשל ארוחה חגיגית מתוך ספרה. הארוחה תערך במסעדת HOME MADE אוכל ביתי , ברחוב הנצי״ב 18 בתל אביב.  מחיר: 190 ש"ח לסועד. להזמנות: 072-2210050 / שלוחה 2

ארוחה מהספרים - הגרגרנית

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

אורז מלא עם גרגירי חומוס ואספרגוס – כרמית אלקיים

מה צריכים (ל־4 מנות)
  • 1 כוס אורז מלא
  • מים לפי הצורך
  • 5 כפות שמן זית
  • ½ כפית שטוחה מלח
  • ¼2 כוסות מים (עדיף רותחים)
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
  • ¼ כפית מלח ים אטלנטי או מלח גס
  • 3 גבעולי כרישה, החלק הלבן בלבד, פרוסים דק
  • 1 חבילה (250 גרם) גבעולי אספרגוס. מסירים את
  • החלק העצי וחותכים לחתיכות באורך 3 ס"מ
להגשה
  • 1 כוס שבבי שקדים או גפרורי שקדים קלויים
  • (במחבת ללא שמן)
  • עלי פטרוזיליה או כוסברה
מה עושים
1. מכינים את האורז: שוטפים ומשרים אותו במשך 30 דקות במים. מסננים ומייבשים.
2. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר על אש בינונית, מוסיפים את האורז והמלח ומטגנים במשך כ־5 דקות עד שכל גרגירי האורז מצופים בשמן.
3. מוסיפים מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים במשך כ־40 דקות או עד שהמים מתאדים. משאירים את הסיר מכוסה לכמה דקות נוספות ומערבבים בעזרת מזלג.
4. מכינים את הירקות: משמנים מחבת גדולה ב־3 כפות שמן זית ומוסיפים את גרגירי החומוס ומעט מהמלח. מומלץ לייבש אותם מעט במגבת נייר כדי שלא יתיזו שמן במפגש עם המחבת החמה. מטגניםעל אש בינונית עד שהם מקבלים גוון זהוב/חום ומצופים מעטה פריך.
5. מוסיפים את הכרישה ומערבבים במשך דקה נוספת. מוסיפים את חתיכות האספרגוס ואת שאר המלח ומכסים את המחבת למשך 2 דקות כדי שיתרככו. מסירים מעל האש.
6. מרכיבים את המנה: מערבבים בקערה את האורז המוכן עם גרגירי החומוס והאספרגוס, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מפזרים מעל את השקדים הקלויים ואת עלי הפטרוזיליה או הכוסברה.
ארבעת הטיפים של כרמית לאורז מלא טעים:
1. לשטוף היטב עד שהמים צלולים.
2. להשרות במשך 30 דקות במים, לסנן ממי ההשריה ולייבש מעט במסננת.
3. לטגן במעט שמן זית (1 כף שמן זית ל־1 כוס אורז) ולהוסיף את המלח (1 כפית) בזמן הטיגון.
4. לשמור על יחס נוזלים של 2 כוסות נוזל לכוס אורז.

אורז עם חומוס ואספרגוס - כרמית אלקיים - ספר

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.