ספוגיות אישיות בקרם שוקולד-ערמונים

  119

הספוגיות שלי קטנות, רכות וקרמיות.

הבצק הוא ספוגי לגמרי, וכשהוא מקבל לתוכו את הקרם הנפלא הוא מתרכך והספוגיות האלה פשוט נמסות בפה.

גם התהליך מאוד מאוד פשוט , ממש כמו להכין עוגת ספוג עם קרם, רק שמדובר פה בספוגיות אישיות.

יאללה, בואו נצא לדרך.

082

מה

4 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח מאליו (או קמח + כפית א. אפייה).

זהו.

090

עוד תצטרכו תבנית מאפינס קטנטנים ואם אין לכם אז גם מאפינס רגילים יהיו נהדרים .

לקרם

שמנת מתוקה

אינסטנט  שוקולד

1/2 כוס חלב

ואני הוספתי 2 כפות גדושות של ממרח ערמונים מתוק. (אפשר בלי)

112

להקציף את הביצים עם הסוכר וכשהתערובת תפוחה ואוורירית להוסיף בעדינות את הקמח, לערבב עוד מעט וזהו.

להזליף את העיסה לתבניות המאפינס (רצוי לשמן ואם יש חשד שהעוגיות לא יישלפו בקלות, אז מומלץ להכניס לתוך מנג׳טים שמתקלפים בקלות).

אם אופים בתבנית מאפינס קטנטנים (קוטר 5 ס״מ) – אפייה של 7-8 דקות

אם אופים בתבנית מאפינס רגילים (קוטר 7-8 ס״מ) אפייה של 10-11 דקות

אל חשש, העוגיות ״יבשות״ משהו כיוון שאין בהן שומן. לאחר הזלפת הקרם הן מתרככות ונפלאות.

104

הקרם

להקציף שמנת מתוקה +חלב +אינסטנט ווניל , לאחר שהקצפת יציבה ונוקשה להוסיף בעדינות את ממרח הערמונים (זה פשוט נפלא שוקולד-ערמונים)

לצנן מעט את העוגיות . לפרוס באמצע בסכין משוננת !! להזליף במרכז מעט קרם, לכסות , אבקת אפייה ולמקרר לפחות לשעה עד שעתיים.

להגיש ולהתעלף.

אהבתם את המתכון? אז מה איכפת לכם ללחוץ על ״עקוב אחריי״ וכל המתכונים יגיעו ישירות אליכם במייל, בלי ״חפירות״ בלי פרסומות?

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

107