ספגטי קולורבי עם פסטו

אני אוהבת אוכל. אוהבת גם לאכול. אבל הכי הרבה אוהבת לאכול בלי נקיפות מצפון. אז איך הכנתי ספגטי קולורבי ברוטב פסטו מושלם? איך אוכלים קולורבי ולא מרגישים מקופחים? מיד תגלו…

12871451_10207767029148518_8533525736910617231_n

אז איך מכשיר קטן, גדג'ט מתוק, עזר לי להכין מנה טובה, טעימה, מפנקת ומיוחדת והכי חשוב, ללא נקיפות מצפון? מדובר ב 'ספירל סלייסר' (Spiral Slicer)  – קוצץ מזון החותך ירקות לצורות שונות, אסתטיות ומדויקות כגון: רצועות ספגטי, צ'יפס, ז'וליאנים, סלילים ועוד.

ולעצם העניין, למתכון:

למצרכים:

1 קולורבי גדול

מים

שמן זית

לרוטב פסטו:

למצרכים:

חבילת בזיליקום גדולה (כמו זו שקונים בשוק. אם קונים בסופר באריזת פלסטיק אז 3 חבילות) שטופה. קוטפים את העלים מהגבעולים. את הפסטו מכינים רק מהעלים.

10 שיני שום

1 ספל גדול של גבינת פרמזן מגורדת (לא לדחוס את הגבינה בכוס)

5 כפות צנוברים

1/2 ספל (כמו של הפרמזן) שמן זית

כ- 2/3 כפית מלח (לפי הטעם תלוי במליחות הגבינה)

1 כפית פלפל שחור

2 כפות מיץ לימון

להכנה:

1. לפי הוראות היצרן, ליצור ספירלות מהקולורבי. אני בחרתי את הסלילים העבים. הם שומרים על קראנצ'יות ושומרים על צורתם.

13335544_10207767029468526_5463952627606049122_n

2. לשים את הספירלות שקיבלנו בתוך קערה ולכסות אותה במים. להניח לילה במקרר.

13310556_10207767029508527_4760092387622982927_n

3. להכנת הפסטו: לשים את כל המצרכים במג’ימיקס עד שמרקם הפסטו נהיה כמשחה. אם הפסטו סמיך מידי וגרגירי להוסיף עוד שמן זית ולהפעיל שוב את המג’ימיקס.

4.  לחמם מחבת גדולה היטב ולהוסיף שמן זית. לסנן את הקולורבי ולייבש מעט. להעביר לשמן החם. להקפיץ תוך כדי ערבוב עדין.

5. להוסיף 2 כפות גדושות פסטו ולערבב בעדינות. להקפיץ יחד 2 דקות ולהוריד מהאש.

6. להעביר לצלחת הגשה. ניתן לעטר בצנובר קלוי ובפרמזן (למי שלא חס על הקלוריות).

13310628_10207767029188519_2853467863742665160_n

ב ת י א ב ו ן !
img_1417354356608-0

את המכשיר (ההורססס יש לומר) ניתן להשיג: אצל היבואן 'כרמל דיירקט, רחוב המלאכה 13, א.ת. צפוני לוד או במגוון חנויות מתמחות ברחבי הארץ. לפרטים נוספים ולבירור נקודת מכירה הקרובה לביתך: 1-700-700-642 WWW.CARMELDIRECT.COM