ספגטי זוקיני, סלט שורשים וסלסולים

מתכון לספגטי שמכינים בקלות מזוקיני, מתכון לסלט טעים, תמונות ורעיונות מה לעשות עם הספירל סלייסר, החבר החדש שלי. פוסט של אוכל בריא ויפיפה.

image יש כאלה ששותים מיצי ירקות, כאלה שמכינים במסחטת ירקות קשים. אני מירקות קשים מכינה ספגטי וסלטים. אגב, אחד היתרונות הגדולים של הסלטים המגוונים האלה הוא שניתן להכין אותם יום קודם והם רק משתבחים במקרר. המגוון עצום וצריך לבחור 2-3 שיהוו את ההרכב המתאים. מה הם ירקות קשים שניתן לאכול ללא בישול? גזר, קולרבי, סלק, לפת, שומר, כרובית, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ובטח יש עוד המון אפשרויות ששכחתי כרגע. אם בא לי להתפרע, אני משדכת אליהם פרי קשיח כמו אפרסמון או תפוח ירוק. כמובן שכל העסק מקבל גם עשבי תיבול עשירי טעם כמו מקלות סלרי, בצל ירוק, כוסברה ואז להגשה אגוזים, בוטנים או שקדים מקורמלים שמוסיפים מתיקות וקראנצ׳יות. image
הסוד הגדול של הסלט הפריך והקראנצ׳י הזה הוא בחיתוך הדק של הירקות ( צריך לזכור שהם לא מבושלים). אז איך חותכים? אפשר כמובן לחתוך בסכין, עד שמאבדים את הסבלנות. לי דווקא יש סבלנות, במיוחד כשאני מהורהרת. יכולה לחתוך עוד ועוד, אבל אז הולכת עם כאבים בידיים כמה ימים. אפשר לגלף ז׳וליינים בעזרת קולפן ייעודי, יש לי אחד מצויין ועוד 2 לא שווים במגירה (אורלי, אולי תזרקי אותם כבר???). אפשר לגרר על מנדולינה (אך מאז שכמעט איבדתי אצבע, ויתרתי עליה וזרקתי אותה לפח). אפשר אולי במעבד מזון עם דיסקה מיוחדת, שאין בכל המכשירים (לי אין). מהיום אני עושה זאת בעזרת החבר החדש שלי: ספירל-סלייסר שקיבלתי להתנסות. בעזרת המכשיר (מבית ״מאסטר-סלייסר״) ניתן להכין ספירלות, קשתות או ספגטי מירקות וכפי שכבר הבנתם, זה הפך להיות המשחק החדש שלי.
image
מה עשיתי במכשיר הזה חוץ מסלט שורשים? ספירלות של תפוחי אדמה על שיפוד, אותן אפשר כמובן לטגן, אך אני מעדיפה תמיד בתנור, עם שמן זית מלח ים אטלנטי גס וטימין או רוזמרין, חום גבוה 200 מעלות במשך שעה. ראו כמה יפים ומדוייקים נראים תפוחי האדמה שלי. נראה מושקע? זה 2 דקות עבודה.
image

מה תגידו על ספגטי זוקיני? אני לא מתכוונת לספגטי עם זוקיני, אלא ספגטי שמכינים מזוקיני. (כמו שמופיע בראש העמוד) בחו״ל זה להיט, וכבר יש לזה שם: zoodle שהם נודלס מזוקיני. מה עושים? מכינים ספגטי מזוקיני בעזרת המכשיר (או קולפן ז׳וליינים), חולטים דקה אחת במים רותחים עם מעט מלח, מסננים ומשדכים לרוטב. באופן דומה הכנתי גם ספגטי בטטה. זו מנה דלת שומן מאד שמתאימה במיוחד לאנשים המקפידים על תזונה בריאה ולאלו הנמנעים מחיטה ו/או גלוטן. המרקם והמראה מזכירים פסטה. הטעם לא ממש דומה, אך מעניין ושווה לנסות ולגוון מדי פעם. אני ממליצה! השימושים של המכשיר מגוונים, ניתן להכין גם קישוטים למנות אירוח, כמו הלפת שבעזרתה עיטרתי מנת אספרגוס וכל מיני מנות ״מפונפנות״ ומלאות רושם. כן, גם אני אוהבת להעלות לאינסטגרם מנות יפות ומצולחתות. ולכן המכשיר יהיה חבר טוב של כל חובב מטבח, או כמו שקוראים לנו ״פודיז״.

image

הורים לילדים ימצאו במכשיר שימוש גדול, כי הוא יעזור להם לשכנע ילדים לאכול ירקות. לא לתת לילדים חלילה להשתמש במכשיר, כי יש לו סכינים חדות, אבל לצפות בתהליך המדהים איך בטטה שמנמנה נכנסת מצד אחד של המכשיר ויוצאת מצדו השני כספגטי ארוךךךךךךך זה כיף גדול שיעודד אח״כ גם לאכול אותה. חוץ מזה, לאכול קפיץ כתום זה יותר כיף מאשר סתם קוביות בטטה. יחד עם זאת, אני חייבת לציין שבניגוד לקיצוץ בסכין, יש כאן פחת יחסית גדול של ירקות, כ-2 ס״מ בסוף כל ירק, וזה אחרי שכבר קילפנו וזרקו קצוות מראש, כן? אני פתרתי את העניין. אם אני מכינה כמות גדולה של סלסולי ירקות, אני אוספת את כל ה״שאריות״, הקצוות, החלקים שלא יוצאים טוב וקצת מתרסקים (ויש כאלה), מכניסה הכל לסיר עם מים, מוסיפה סלרי ובצל ומכינה מרק (או ציר) ירקות נפלא. ככה אני מרוויחה מנה נוספת על הדרך. המכשיר קל לניקוי ונארז בצורה קומפקטית. הוא כייפי ונוח לעבודה אחרי תרגול קצרצר, אך אם אתם מאלה שנחתכים מסכינים חדות ונטולי קואורדינציה, המכשיר לא בשבילכם. אחרי כל הסיפורים, הנה 2 מתכונים מפורטים למנות שהכנתי עם המכשיר:

ספגטי זוקיני ברוטב עגבניות טריות

המרכיבים ל-2 מנות: 3 זוקיני מוצקים לא קלופים 4 עגבניות טריות בשלות מאד 10 עגבניות שרי 2 שיני שום 2 בצל ירוק קצוץ לטבעות 3 חצאי עגבניות תמר מיובשות 2 כפות שמן זית מלח פלפל להגשה: 2 כפות צנוברים קלויים על מחבת יבשה
אופן ההכנה:
ספגטי זוקיני מכינים בקלות בעזרת הספירל סלייסר, קוטמים את הקצה של הזוקיני, מחברים למכשיר בעזרת הדוקרנים ומסובבים. אפשר להכין את הספגטי גם עם קולפן ז׳וליינים. מניחים את הזוקיני ע״ג משטח עבודה ומגלפים פסים ארוכים. חולטים את ה״ספגטי״ במים רותחים עם מעט מלח למשך דקה אחת. זהו. מוכן. הערה: אפשר בדרך דומה להכין גם ספגטי מבטט, אני הכנתי פעם רק זוקיני ופעם מעורב.
רוטב עגבניות טריות: קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות ואת עגבניות השרי לרבעים. פורסים את שיני השום ומטגנים מעט עד שמתחיל לעלות ריח, זהירות שלא ישרף. להוסיף פנימה את העגבניות והחלק הלבן של הבצל הירוק ולערבב. להוסיף מלח, פלפל וטיפונת סוכר ולבשל 10 דקות על אש קטנה. לקצוץ את העגבניות המיובשות. להגשה: להניח את ה״ספגטי״ בצלחת, לצקת מרוטב העגבניות, לפזר את העגבניות המיובשות הקצוצות ולעטר בבצל ירוק וצנוברים קלויים.

סלט שורשים עם אגוזי קשיו מקורמלים

המרכיבים ל-2 מנות סלט: 2 גזרים גדולים קלופים 1 לפת קלופה 1/2 קולרבי 1 תפוח ירוק אגוזי קשיו מקורמלים: 1/2 כוס אגוזי קשיו 2 כפות סילאן
רוטב: 2 כפות שמן זית מיץ מלימון 1 מעט מלח ופלפל
אופן ההכנה:
קשיו מקורמל: לקצוץ מעט את אגוזי הקשיו, להעביר למחבת יבשה ולקלות אותם תוך ערבוב למשך דקה בערך. להוסיף פנימה את הסילאן ולערבב עד לציפוי האגוזים בשכבת סילאן דקה. הם קצת יידבקו, זה בסדר. להסיר מהכיריים ולשפוך את האגוזים ע״ג נייר אפייה המונח על השיש. לצנן.
סלט: לקצוץ את הירקות והתפוח לפסים דקים דקים כמו גפרורים (כמו הצ׳יפסים של הגשש החיוור), אם יש לכם ספירל-סלייסר זה משחק ילדים, (אם לא, גם קולפן ז׳וליינים טוב יעשה את העבודה וגם בן זוג חרוץ וסכין חדה). להניח את הירקות המגופררים בקערה. לצקת מעל את השמן ומיץ הלימון ולתבל במעט מלח ופלפל. עד השלב הזה ניתן להכין יום מראש, וזה יתרון גדול לאירוח. להעביר לצלחת הגשה. לפזר מעל מהבצל הירוק, עלי הכוסברה והקשיו המקורמל.
הערה: את הקשיו המקורמל אפשר כמובן להכין בצורה הקלאסית עם סוכר, אותו יש להמס במחבת עד לקבלת הקרמל, אולם, גיליתי שגם עם סילאן זה יוצא מעולה, מהיר וטעים.

ספירל סלייסר: מחיר הצעצוע החמוד הזה (כן, גם למבוגרים מגיע!): 290₪ עם אחריות לשנה. יש גם מבצעים. ניתן להשיג באולם התצוגה של היבואן – ״כרמל דיירקט״, ברשת חנויות דומו, ברשת ENTER, לגעת באוכל, 4chef ועוד. לבירור נקודת המכירה הקרובה: 1-700-700-642 image

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.