ספגטי גבינה בולגרית שכל הילדים וגם האימהות אוהבים (מקרוני עם סירנה בולגרי)

אצל גרממה (סבתא) בולגריה יש תמיד במקרר סירנה (גבינה בולגרית). בלא מעט ביקורים אצל הגרממה האהובה שלי היו מקרונים עם סירנה ואיך שאהבתי את המנה הזאת. ולא רק אני…

אין ילד שלא אוהב מקרוני עם סירנה או אחרי עיברות אצלנו בבית – ספגטי עם גבינה בולגרית. משמש אותי בלא מעט ארוחות ערב וגם ילדים סרבנים במיוחד יאכלו אותו בתאווה. אז נכון שיש מעט מרגרינה (המתכון המקורי היה עם פי 2!!! ואני כבר שנים משתמשת בכמות קטנה וזה מספיק) אבל עדיין ,ילד שאוכל כמות גבינה בספגטי כשלא רוצה לטעום גבינה זו כבר התמוגגות אמיתית.

ואני, בכל פעם שאני אוכלת מקרוני עם גבינה, שומעת את הקול המלטף עם המבטא הבולגרי של הגרממה האהובה שלי דוחק בי לאכול עוד משהו … ורק עוד קצת… בלי לחם…. ותמיד ליד עם פלפל קלוי טעים במיוחד. הזיכרונות האלה תמיד מעלים בי דמעה של געגוע לתקופת ילדות נאיבית ומלאת אהבת חינם מגרממה וגרמפפה האהובים שלי שאינם איתי כבר הרבה שנים והשאירו בור אמיתי בלב.

 IMG-20170424-WA0008_s

מצרכים:

חבילה ספגטי / פטוצ'יני

100 גרם מרגרינה

קוביה ורבע גבינה בולגרית (אני הכי אוהבת 5% של גד)

כפית מלח

שתי כפות שמן

 IMG-20170424-WA0009_s

איך מכינים?

מרתיחים בסיר כ-5 כוסות מים עד לרתיחה. מוסיפים כפית גדושה מלח ושתי כפות שמן למים הרותחים.

מוסיפים את הספגטי או פטוצ'יני. מערבבים להיפרדות הספגטי. מרתיחים על אש בינונית כשבע דקות. מסננים במסננת, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.

מחממים סיר דקה על האש וממיסים את המרגרינה.

ברגע שהמרגרימה נמסה מוסיפים את הספגטי ומערבבים מעט כך שהספגטי מעט מיטגן כשתיים שלוש דקות בלבד.

מפוררים מעל את הגבינה הבולגרית ומערבבים את הפסטה עד שרוב הגבינה נמסה פנימה. קחו בחשבון שהדבר יקרה מהר.

בתיאבון!

 IMG-20170424-WA0010_s