בכל שנה בט"ו בשבט אני מנסה לשנות ולחדש קצת, להכין משהו טעים וקצת אחר מהמטעמים הרגילים והמוכרים שמכינים לחג.
בערב החג צפויים להתארח אצלנו חברים יקרים שאחד מהם רגיש לגלוטן וכך החלטתי להפוך את הערב ל'ערב ללא גלוטן'.
הנה שניים מהמתכונים שישמשו כאפריטיף לפני הארוחה: סנגריה חמה מלווה בטראפלס גבינת עזים עם עשבי תיבול ומשמשים מיובשים ועטופים בשברי פיסטוקים. כמה פשוט ככה טעים.
טראפלס גבינת עזים:
250 גרם גבינת עזים 5%
7 משמשים מיובשים קצוצים קטן
100 גרם פיסטוקים קלופים וכתושים
2 כפות עירית קצוצה דק
2 כפות טימין קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
מערבבים בקערה את כל חומרי הטראפלס מלבד הפיסטוקים.
מכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות.
מוצאים מהמקפיא וצרים כדורים קטנים.
מגלגלים את הכדורים בפיסטוקים כתושים.
שומרים בקירור עד ההגשה.
סנגריה חמה
בקבוק יין אדום יבש (השתמשתי בקברנה סוביניון)
1.5 כוסות מיץ תפוזים
0.5 כוס סוכר חום
3 מקלות קינמון
0.5 כוס צימוקים לבנים
2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 תפוז קלוף וחתוך לקוביות
2 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
1 קורט אגוז מוסקט טחון
0.5 כפית ציפורן טחון
מחממים את כל החומרים בסיר על אש בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהסוכר נמס. כאשר הנוזל מתחמם (לא להרתיח) מורידים מהאש ומצננים מעט. מעבירים לכוסות ונהנים.
מאחלת לכולנו ט"ו בשבט שמח!
אהבתם את הפוסט? רוצים לקרוא פוסטים נוספים של ‘מבשלת משהו’’?
הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של ‘מבשלת משהו‘