סנגריה ויינות קלילים לכל ארוחה

המלצה חמה : סנגריה מיין מבעבע מתקתק ו- 5 יינות חדשים של יקב רמת הגולן במחירים אטרקטיביים. נפלאים לארוחת החג, לפיקניק, לערב זוגי או עם חברים וגם כמתנה למארחים

אני אוהבת לשתות יין.  לא השתתפתי בקורסים  ואני לא משתמשת במונחים של עפיצות, טעמים הרמוניים ומאוזנים. רק יודעת מה טעים לי ומה לא. בשבוע שעבר השתתפתי בערב טעימות יין של יקב רמת הגולן  וחייכתי, כשג'וניור (רועי יניב)  מצוות ההדרכה המקצועי של יקבי רמת הגולן אמר שאפשר להשאיר בצד את המונחים המקצועיים ולבחור יין בשיטת  "טעים-לא טעים". מסתבר שהחושים שלי עובדים נכון.

בפסח הזה אפשר בקלות לקיים את מצוות 4 כוסות של יין ולא להרגיש מסוחררים, גם אם אתם לא רגילים לשתות הרבה יין. במקום לשתות יין, שעבר התיישנות בחבית, אפשר לבחור יינות קלילים, שעשויים 100% פרי. אפשר להסתפק בסוג אחד של יין או לשלב מספר סוגים באותה ארוחה.

תמיד שמעתי סביבי מומחים ליין מדברים על הקשר בין צבע האוכל לצבע היין : לבן עם דגים ואדום עם בשר. בתור צמחונית גם לכלל הזה לא הקשבתי ושתיתי יין לפי הטעם. שוב הסתבר לי שהחושים שלי עבדו נכון. ג'וניור הסביר לנו, שאין קשר בין צבע היין לאוכל. חשוב לטעום כמה מנות עם אותו יין ולהחליט מה טעים לנו. גיליתי שהטעם של אותו יין משתנה לפי סוג האוכל שאוכלים איתו.

promo_short

אני אוהבת להכניס את אווירת החג ולקבל את האורחים עם משקה קליל. לפעמים אני מכינה סנגריה מיין אדום מבעבע מתקתק בשילוב מיץ תפוזים טרי סחוט וקוביות קטנות של תפוחים.

DSC_1666

השבוע למדתי שאפשר להכין סנגריה גם מיין לבן מבעבע מתקתק.

סנגרייה על בסיס הר חרמון מוסקטו

מצרכים:

1 בקבוק מצונן היטב הר חרמון מוסקטו

2 אגסים חתוכים לקוביות קטנות

2 תפוחי גרנד סמיט חתוכים לקוביות קטנות

1/2 אננס טרי חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף בפטל, פירות טרופיים או כל פרי אחר שאוהבים)

2/3 כוס סוכר

1/2 כוס מים רותחים

5 גבעולי נענע טריים

קנקן בנפח 1 ליטר

אופן ההכנה  :

  1. מכינים מי סוכר: ממיסים את הסוכר במעט מים רותחים תוך כדי ערבוב, ומצננים.
  2. חותכים את הפירות ומכניסים לקנקן.
  3. מוסיפים את היין, מי הסוכר ועלי הנענע.
  4. מקררים שעה.
  5. מערבבים את הסנגרייה ומוזגים לכוסות.

טיפים לסנגריה :

1. חשוב שהפירות לא יהיו רכים או בשלים מדי.
2. אם הסנגרייה מכילה פסיפלורה, אנונה, פפאיה או אננס, אפשר לתבל אותה אפילו עם למון גראס
המתכון באדיבות יקב רמת הגולן

hermon moscto 2013 with high
הר חרמון מוסקטו, מחיר לצרכן : 45 ש"ח

אם יש לכם מספיק הכנות לחג או שאתם לא חובבים יין בשילוב פירות חתוכים, אפשר לקבל את האורחים גם עם גמלא סוביניון בלאן מבציר 2013. יין לבן, קליל וחמצמץ שהזכיר לי טעמים רעננים של מלפפון או מלון. נהניתי לשתות אותו גם עם מנות פתיחה, כמו : סלט עגבניות, סלט לבבות חסה, קרם חצילים וסביצ'ה דג.

collagesaladwinefish
סוביניון בלאן, מחיר לצרכן 50 ש"ח

 
בהמשך הארוחה שתיתי עוד 2 יינות קלילים :

  • גמלא השמורה רוזה סירה 2013 – יין רוזה, ורדרד וקריר, שמתאים גם למנות פתיחה וגם למנות בשר או דגים . הטעם שלו שילב מתיקות עם חמיצות והזכיר טעמים של דובדבן. מאוד נהניתי לשתות אותו בשילוב הגבינות, שליוו את סלט החסה. מחיר לצרכן : 60 ש"ח
  • הר חרמון אינדיגו 2013 – הופתעתי לגלות שגם יין אדום יכול להיות קליל.  היין הזה משלב 2 זני יין :  קברנה סוביניון וסירה. מחיר לצרכן : 45 ש"ח

collagehasawine

 קצת לפני סיום טעמתי גם ירדן מרלו 2009 . זה יין שהתיישן בחבית ולמרות שהוא לא קליל כמו הקודמים הוא היה לי מאוד טעים.  מחיר לצרכן 105 ש"ח.

 הידעת ?

1. ככל שהשנה המצויינת על הבקבוק קרובה יותר לתאריך על לוח השנה שלנו, היין קליל יותר.
2. הכי טעים לשתות יין שהיה במקרר 1/2 שעה לפני שמתחילים לאכול.
3. יין בבקבוק צר מקובל לשתות בכוס צרה ויין בבקבוק רחב מקובל לשתות בכוס רחבה.
4. יין שנפתח רצוי להחזיק עד 3 ימים מהיום הראשון שפתחתם. יין לבן, מבעבע וקינוח – צריך לשמור במקרר. אחרי 3 ימים עדיף לבשל עם היין.
5.  לאחר רכישת יין אל תשאירו אותו ברכב, כי החום פוגם ביין.