סופגניות לא בא לי לטגן וחבל על הטרחה פה כי אין מי שיאכל ובכל החג הזנ נגסתי בשתיים קנויות מהמאפיה המקומית והן טעימות בטירוף פשוטות ועם ריבת תות בפנים כי כך אני אוהבת אבללל לפתע נזכרתי במעדן שסבתא הכינה לנו .
תמיד כשנשאר לה בצק מהאטריות שלה שאותן עזרתי לפזר על הסדינים הצחים שלה היא אמרה בספניולית.
היידה יא באסטה.
בואי נכין משהו טעים ותה וגררה אותי ואת הבצק למטבח . שפתה סיר שמן עמוק וחיכתה שיתחמם . בנתיים רידדה דק את הבצק שנותר וחתכה בסכין לקטעים קטנים והם עפו כמו סמרטוטים לשמן .
היא קראה להם טרפיקוס.סמרטוטים קטנים .
הם טוגנו להזהבה וקצת התנפחו להם בשמן . הוספגו ואז אז החלה החגיגה כי אוכלים אותם חם .
תמיד היה לה בקבוק סירופ סוכר ריחני אל פונטו כזה שבדקו אותו בשתי אצבעות לראות אם מספיק לבשלו בדיוק באותה דקה-אל פונטו.
שלפה בקבוק כזה ומזגה מעט לצלוחית ואמרה לי -תטבלי ותאכלי .
חי נפשי שהיה זה מעדן שעדיין על קצה לשוני אז הלכתי להכין לזכור את הריח של סבתא שלי .
לכמות של קערה מלאה צריך-
כוס קמח- השתמשתי בקמח לסופגניות עדין ואיכותי של " הטחנות הגדולות"
ביצה גדולה 2 כפות מים לאחוד הבצק וקורט מלח .
לשדרוג הוספתי כפית גרידת לימון שנתן ריח מטריף.
בקערה מניחים את הקמח ובאצבע יוצרים בור קטן אליו שוברים ביצה טריה .
מתחילים במזלג וממשיכים ביד ליצור בצק בתוספת מעט מים לאחוד. מוסיפים את גרידת הלימון ,
ולשים אותו היטב שיהיה אלסטי.
יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה על צלחת על השולחן שלנו -לא במקרר בשום אופן.
לאחר שהבצק נח מרדדים אותו וחותכים לרצועות איך שבא .
את שלי חתכתי עם סלייסר של פיצה משונן.
מחממים שמן עמוק בסיר קטן .
מטגנים את הרצועות להזהבה ומיד מספיגים על נייר סופג.
מגישים רותח ישר למי שאוהבים .
לא היה לי סירופ אבל כן היה לי סירופ מייפל אורגני ובריא של חברת "תבואות" שאותו קבלתי לנסות
אז הגשתי יחד והתענגתי לי על כל ביס מזכרון ילדות משובח .
כל כך קל לרצות אותי וכל כך כך קל להכין אז לכו.
ערב חביב עם תה והמשפחה מחכה לכם.