סמוסה אפויה ממולאת ירקות

מאפה הודי ממולא בירקות נפלאים, המשולבים בתבלינים באופן מושלם! קחו לכם גביע של יוגורט, סמוסה ליד ומיד חיוך יעלה על פניכם (אל תגידו שלא אמרתי 🙂 )

ליאור, אחי, שביקר בהודו בטיול של אחרי צבא, ביקש ממני להכין סמוסה. מיד פניתי לאליזבט והיא לימדה אותי להכין סמוסה. סמוסה – סוג של בצק ממולא, בדר"כ מטוגן, במקרה זה אפוי. הבצק דק מאוד ממולא בירקות עם טעמים נפלאים של תבלינים. הבצק כל כך נוח לעבודה, רך ונעים שמיד תאמצו אותו למאפים נוספים (אני מילאתי גם עם גבינה – יצא מדהים!!!). אגב, הבצק מתאים לכל מילוי של אמפנדס.

DSC_0333

המצרכים לבצק: (כ- 40 יחידות)

650 גרם קמח

200 גרם חמאה/מחמאה רכה

1 כפית מלח

1 כף חומץ

250 מ"ל מים פושרים

למלית ירקות:

2 גזרים  חתוכים לקוביות קטנות

2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כרובית מפורקת לפרחים קטנטנים

1/2 כוס אפונה ירוקה (סנפרוסט)

3 כפות שמן

מים

1 כף אבקת כוסברה

1 כפית פפריקה

1/2 כפית כמון

1 כפית אבקת קארי

1/2 כפית קינמון

מלח, פלפל

1 כף סוכר

להכנה:

1. לערבב את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבל בצק אחיד. לשים בקירור לחצי שעה.

2. לחמם שמן במחבת. להוסיף את התבלינים ולטגן מעט יחד עד שהתבלינים ייפתחו (יעלו ריח).

3. להוסיף למחבת את הירקות (למעט האפונה) ולערבב יחד עם התבלינים. לטגן יחד כ- 4 דקות תוך כדי ערבוב. להוסיף מים עד גובה הירקות, להוסיף את האפונה ולבשל יחד כרבע שעה. לקרר היטב. אם נשארו נוזלים – לסנן.

DSC_0323

4. לחלק את הבצק לארבע. לרדד בעזרת מערוך על משטח מקומח, וקרוץ מכל חלק 8-9 עיגולים בעזרת כוס/קורץ. למלא עם המלית, לסגור לחצי סהר. להמשיך כך עם שאר הבצק.

DSC_0324

DSC_0328

5. להניח על תבנית עם נייר אפייה, לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.

DSC_0332

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב