סמבוסק בג'בן

מס' ימים מתחילת המסע:20

מס' ימים עד לסיום:10

מס' ימים עד לסיום:19

מס' ימים מתחילת המסע:20

מס' ימים עד לסיום:10

מס' ימים עד לסיום:19

שבת בבוקר יום יפה. במיוחד אם אני בחופש באותה השבת. את השבת בבוקר היום פתחתי בבית של ההורים שלי בצור יגאל, שזה תמיד כיף. כי בלי שביקשתי תמיד יש לי צלחת פירות מוכנה על השולחן, כביסה מקופלת אם צריך, ועוד הפתעות ושדרוגים אחרים. וכשאני רוצה מנוחה אמיתית, לשם אני נוסעת.

אז היום לא היה לי כל כך הרבה זמן לבלות בבית כי נסענו ליומולדת של בת של בת דודה שלי, שהיא בת שנה אבל כבר כוכבת שקיבלה מסיבת יומולדת כיאה למעמדה. אבל כן הספקתי לקום מוקדם ולהכין את הבצק המדהים של הסמבוסק בג'בן של העיראקים. אסלי. כדי שיהיה תמיד עם מה לבוא (וגם כי מצפים מהקונידטורית תמיד לפנק) התחלתי מוקדם כדי שעד שנצא המאפה כבר יצא מהתנור ויהיה מוכן להובלה…

לפני כמה זמן ישבנו אמא ואני אצל סבתא, והיא, הגישה לנו סמבוסק בג'בן שקנתה באחת המאפיות העיראקיות בעיר הבירה של העיראקים, רמת גן. לסבתא אי אפשר לבוא ושהשולחן לא יהיה מלא באוכל. "מאמי מה את רוצה לאכול, אני אחמם לך? בדיוק הכנתי קובה סלק טריה, קובה דלעת טרייה, קיצ'רי, אני אחתוך מלון, אני אחתוך תפוח, קצת אורז לבן, כן בטח קצת כפרה (כל הצלחת מלאה) את לא אוכלת מספיק טוב בואי תאכלי בואי אני אחמם לך. קצת לחם ליד? אני אכין טחינה מהר…" וכך הלאה וכך הלאה…

אז כשראיתי את הסמבוסק בג'בן ואמא אמרה שיש לנו בבית קצת גבינה, ישר התחשק לי להכין. ובחיפוש מהיר באינטרנט ראיתי שכל הגרסאות למתכון הן בדיוק אותו דבר. אין שוני. אז אני את המתכון של היום לקחתי מכאן,  מהמתכון של פקסל פרץ רובין וזה אחלה של אחלה של האחלה של בצק. ואז הכנתי עם אמא ויצא מעולה, אז ידעתי שאני רוצה להכין גם בבלוג. ואין אירוע מתאים יותר, מיום הולדת בפארק מלא בעיראקים כדי להכין את המאפה הכי עיראקי שיש.

אז השבוע קפצתי לשוק הכרמל לקנות גבינה עיראקית, ואמא הכינה לי את כל המצרכים שצריך שיהיו בבית. וכל כך נהינתי לעבוד יחד עם אמא בבית שלי. יש איזה שקט שם ומרחב שכיף ליצור בו. וחבל שאני לא מגיעה לבקר יותר…

המאפה יצא מהתנור, וכל ה40 יחידות (חוץ מקופסה שנשלחה עם יוני ודניאלה כדי שיהיה להם מה לאכול השבוע) נטרפו בחמש דקות בפארק. התגובות היו מעולות ומבחינתי זה הקהל הכי קשה לקבל ממנו פירגונים, כי הם בקיאים גם במקור עצמו…

ואפילו ילדת היומולדת לא שיחררה את הסמבוסק מהיד… הנה עדות

20160220_121313-1

מתכון זריז של מעט מרכיבים. מומלץ ביותר.

סמבוסק בג'בן

לבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים 3 כוסות קמח, עם 21 גרם שמרים יבשים. מוסיפים 100 גרם חמאה מומסת ומלח. מתחילים לערבב על מהירות איטית ומוסיפים מים פושרים לאט לאט. הכמות משתנה לפי הרבה גורמים אבל זה בין כוס ורבע לבין כוס ושלושת רבעי מים. המרקם שאנחנו רוצים להגיע אליו הוא של בצק גמיש דביק אבל נוח לעבודה.  לשים בסביבות 7 דקות . אוספים את הבצק לכדור. משמנים ומניחים מכוסה לחצי שעה של תפיחה.

בינתיים מכינים את המילוי בקערה. מערבבים גביע גבינה לבנה 250 גרם, 250 גרם של גבינה עיראקית מגוררת, מלח ופלפל, ביצה אחת וכף וחצי קמח. מערבבים למרקם אחיד. תשקיעו במלח כי למרות שהגבינה מלוחה אנחנו רוצים להמליח עוד קצת

IMG_5560_640x480

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים לעובי סנטימטר. קורצים לעיגולים ובתחתית כל עיגול מניחים כפית מילוי וסוגרים לצורת סמבוסק.  צובטים את הקצוות ממש קצת כדי שלא יפתח מורחים ביצה, מפזרים שומשום, ומכניסים ל180 מעלות לחצי שעה או עד שזהוב.

IMG_5569_640x480

IMG_5573_640x480

IMG_5581_640x480

IMG_5585_640x480

IMG_5590_640x480IMG_5596_640x480IMG_5607_640x480

IMG_5614_640x480

ממושלם.

עיראק לשלטון.

יש איזה שעתיים לישון היום. קמה ב2 מחר למשמרת אפיות פתיחה בקונדיטוריה.

לילה טוב ושאו ברכה

נעמיש