תמיד אני עוברת בנווה צדק בת"א ורואה בפינה של שבזי את הקונדיטוריה המפתה "חטאים מתוקים" ומתאפקת לא להיכנס מטעמי גיזרה…
אלא שלא מזמן גילו לי שיש לקונדיטוריית הבוטיק החמודה הזו גם חלק אחורי עם גינה קטנה בסגנון איטלקי מסורתי כזה ובית קפה תואם, כמו של תל אביב הקטנה.
לקראת הצהרים (החל מ12:00) פותחים שם בופה לאנץ' הכול כלול במחיר 50 שקל בלבד, שמציע מיני מזונות ביתיים פשוטים ונחמדים כמו: כל מיני סלטים, לחמים, קישים, מנות חמות, מרקים, סושי, דים סאם, אגרול, אנטיפסטי, ממולאים וכמובן עוגות ועוגיות לקינוח.
בימי שישי יש בראנץ' משודרג (אכול כפי יכולתך) כולל מתוקים ושתייה חמה במחיר 69 שקל לסועד (כבר מ- 08:30 בבוקר).
יש גם אפשרות אירוח בחדר ה V.I.P (בין 10-25 איש) וגם T.A של עוגות ועוגיות ושרות משלוחים של כריכונים ומתוקים לישיבות המתקיימות במשרדים שבסביבה.
ולמי שרוצה לדעת ממה עשויים חטאים – הנה כמה מתכונים:
טארט שוקולד למכורים
אפשר לאפות כעוגה שלמה או בתבניות טארט אישיות.
מצרכים:
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 100 גרם חמאה, קרה, חתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 3 כפות סוכר
- 4 חלמון ביצה
- כף מים קרים
- 300 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- אבקת קקאו לפי הטעם
- 300 מ"ל שמנת מתוקה
- 50 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה :
מעבדים במעבד מזון את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה, עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת פירורית. מערבבים שני חלמונים עם כף מים, מוסיפים לתערובת הקמח ומעבדים כמה שניות לבצק אחיד.
צרים מהבצק כדור ומשטחים עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
מרדדים את הבצק על פני משטח עבודה מקומח לבסיס טארט בקוטר 26 ס"מ. מניחים על פני תחתית ודפנות תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ, משומנת. מהדקים ומסדרים על מנת שיהיה בסיס יפה לטארט. מקררים כחצי שעה. אם רוצים ניתן לסדר את בסיס הטארט גם בתבניות טארט אישיות- הכמות מתאימה ל 4-5 תבניות אישיות בהתאם לגודל.
מחממים תנור ל-180 מעלות. ואופים את תחתית הטארט 15 דקות עד להזהבה.
להכנת המילוי :
שמים בסיר קטן את השמנת והשוקולד ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה, עד שהתערובת נמסה.
מסירים מהאש, מצננים קלות ומערבבים פנימה את שני החלמונים הנותרים.
יוצקים את תערובת השוקולד על קלתית הבצק ואופים 12 דקות בדיוק.
מצננים ואז כאלמנט עיטור יוצקים עם שקית זילוף בקוטר קטן ביותר עיגולים מהמרכז והחוצה, ואז בעזרת סכין מושכים קו מהמרכז החוצה ליצירת עיטור יפהפה. אם לא רוצים ניתן לפזר אבקת קקאו מאיכות מעולה.
עוגיות מרנג וניל טבולות בשוקולד
לחובבי הנשיקות, ווריאציה מתוקה במיוחד עם… שוקולד. ברור לא?
מצרכים
- 6 חלבונים
- 9 כפות סוכר
- כוס וחצי אבקת סוכר
- 3 טיפות תמצית וניל.
- לעיטור-
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה :
מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ומפסיקים את פעולת המיקסר.
מוסיפים את אבקת הסוכר והוניל בתנועות קיפול.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומזלפים את הקצף בעזרת שקית זילוף או בכפית.
אופים בחום נמוך 90 מעלות כשעתיים עד לייבוש מלא.
טובלים את קצוות המרנגים בשוקולד מומס לו הוספנו שמן (כדי לדלל את השוקולד) להניח על מגש ותוך מספר דקות השוקולד יתקשה בטמפרטורת החדר.
עוגיות שוקולד בלגי מעוטרות
מצרכים:
- 200 ג' חמאה
- 60 ג' אבקת סוכר
- 100 ג' שוקולד מריר בלגי מאיכות טובה או כל שוקולד אחר מאיכות טובה
- 3 כפות ברנדי
- 200 ג' קמח
- 40 ג' קורנפלור
לקישוט:
נטיפי שוקולד צ'יפס קטנים
אופן ההכנה:
להמיס בקערה מעל סיר עם מים על להבה בינונית שוקולד.
לאחד במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר לעיסה אחידה.
להוריד את השוקולד המומס מהאש ולהוסיף ברנדי.
להוסיף את תערובת השוקולד והברנדי לחמאה.
לזלף בעזרת צנתר משונן עוגיות בקוטר 1 ס"מ
לקישוט: לנעוץ במרכז העוגייה כפתור שוקולד זעיר.
ייתכן והתערובת תהיה קשה לזילוף. ניתן להשתמש בסכין לחיתוך אחרי כל הזלפה.
אפייה: לאפות ב 170 מעלות רבע שעה.
פרטים:
"חטאים מתוקים" רחוב שבזי 67 פינת יהושע התלמי 8, נווה צדק, תל אביב.
טלפון: 03-5162708