סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבט

סלסלה טבעית להגשת מבחר פירות יבשים וטריים.
חג של צמיחה לכולנו.

בחורה עם מחשב נייד

בט"ו בשבט,ראש השנה לאילנות נהוג לאכול פירות יבשים ויש האוכלים גם משבעת המינים.

מקור המסורת לאכול פירות יבשים דווקא הוא בכך שבעבר, בטרם היות אמצעי קירור, הייתה זו הדרך היחידה בה יהודי הגולה יכלו לאכול מפירות ארץ ישראל בחג.

שפע של מתכונים לשפע מאכלים יש לחג ואולם השנה אני מציעה דרך הגשה טבעית ומקורית.

מבחר פירות ההדר בעונה זו יכול לשמש כסלסלה חביבה ובה יכול לשים כל אחד פירות טריים ויבשים לפי רצונו וטעמו.

לא קשה להכין סלסלה זו.

קחו לכם כל פרי הדר,חתכו ממנו שני רבעים משני צדדים (ראו בתמונה למטה) ובעזרת סכין חדה הוציאו את תוכן הפרי. (לא לזרוק את התוכן,הכינו ממנו מיץ).

"והיה כעץ שתול על פלגי מים, אשר פריו יתן בעתו, וכל אשר יעשה יצליח"-  תהילים

ואם בכל זאת תרצו מתכון לחג הנה לכם מאפינס פירות יבשים