סלנובה, זה כל הסיפור

מי זו סלנובה ואיך אפשר לשלב אותה בכל ארוחה? קבלו 3 מתכונים פשוטים להכנה קלה ומהירה

שטראוס השיקה חסה מסוג סלנובה וזה תירוץ מצויין לנסוע דרומה עם קבוצת חברים ליום ירוק בשדות החסה של מושב עין הבשור. התחלנו את הסיור בחממות של משפחת ארד, שמגדלת חסות ועלי בייבי למיניהם. לא יאמן איזו התלהבות נרשמה רק מלראות "שטיחים" של שתילי חסות בתחילת דרכם. המראה של משטחים ירוקים ואדומים היה מרהיב. חסה מסולסלת, עגולה, ערבית וסלנובה, עם טיפות המים עליהם. טרי-טרי. מכאן הם עוברים לשתילה בשדות. אחרי שקיבלנו הסברים על סוגי חסות, זרעים של חסה ומיהי הסלנובה יצאנו אל שדות החסה לראות איפה החסה גדלה. בשטח ראינו שורות-שורות של חסות. אדומה וירוקה בשלל גוונים. המראה מפעים והטעם נהדר. אז מה למדנו?

5 עובדות על הסלנובה

1) סלנובה היא חסה בעלת טעם עדין ומרקם פריך. עלי הסלנובה מיוחדים בצבעוניותם: משלבים ירוק ואדום בעלה אחד.
2) הסלנובה הפכה למותג בינלאומי. היא מגיעה מהולנד, שם היא גדלה בגידולים הידרופוניים.
3) הסלנובה מסדרת "טעם הטבע" עברה התאמה לגידול על הקרקע, כדי שתהיה פריכה יותר ותאריך ימים במקרר, שם תמצאו אותה בסופר מחכה לכם בשקיות, שטופה ומוכנה לשימוש.
4) את הסלנובה קוטפים בשעות הבוקר המוקדמות והיא עוברת מיד לקירור.
5) הסלנובה בשדה נראית כמו זר פרחים מיוחד.
.

קולאז סלנובה

.
 
promo_long
בשבועות האחרונים התחלתי לשתות שייק ירוק כל בוקר. שילוב של ירקות ופירות. בריאות על הבוקר. בסופי השבוע יש לי שותפים: כל בני המשפחה. יש ימים שאני מרגישה ממש בית הפרי, כי הבנות שלא שתו שייק בבוקר לא מוותרות על שייק בשעות אחר הצהריים, אז הבלנדר שלי עובד שעות נוספות.

שייק ירוק עם עלי סלנובה

מצרכים (המלצה למצרכים. אפשר להחליף לפי העונה והעדפה אישית):
1 קולורבי קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות גדולות
2 חופנים עלי סלנובה
1 בננה
1 תפוח חתוך לקוביות גדולות
מים (לפחות כוס – מוסיפים מים לפי רמת הסמיכות הרצויה)
.

GIL_3279

.
אופן ההכנה:
מכניסים לבלנדר את כל המצרכים ומפעילים על מהירות גבוהה עד לקבלת שייק מרענן.
.
לקראת שעות הצהריים דגדג לי באצבעות להכין כמה סלטים עם עלי הסלנובה. מזל שהכנתי 2 קערות. הכל חוסל.
.

סלט סלנובה עם כרובית בתנור ברוטב טחינה

.

GIL_3292

.
מצרכים:
1 חבילה לקט סלנובה
1 ראש כרובית מופרד לפרחים בינוניים
2 בצלים סגולים פרוסים לפרוסות
1 כף שמן זית
מלח גס
לרוטב הטחינה:
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא פי 6 סידן בארכה (אפשר כל טחינה, אבל בעיני זו הטחינה המושלמת)
2 כפות מים
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
.

GIL_3296

.
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית של התנור בנייר אפיה ושמים עליה את פרחי הכרובית ואת פרוסות הבצל. מפזרים מלח גס ואת כף שמן הזית ומכניסים לתנור חם (200 מעלות) לכ-20 דקות, עד שהירקות צלויים. במהלך הצליה מערבבים מידי פעם את הירקות. כשמוכן מוציאים מהתנור.
2. מערבבים בקערית את חומרי רוטב הטחינה לקבלת רוטב דליל.
3. מעבירים לקערה גדולה את שקית לקט הסלנובה (אין צורך לקצוץ), במרכז הקערה עורמים את הכרובית הצלויה, מסביב מפזרים את הבצלים הצלויים.
4. מזלפים את רוטב הטחינה על הירקות, מערבבים וטורפים. אם מגישים את הסלט לאורחים ורוצים לשמור את אפקט הWOW מערבבים את הסלט עם הרוטב רק על השולחן, בהגשה.

סלט סלנובה וסלק

מצרכים:
1 חבילה עלי סלנובה או 1 חבילה בייבי תרד
3 יחידות סלק מבושל
30 ג' אגוזי מלך קצוצים גס
.

GIL_3283

.
תוספת אופציונלית לסלט:
3 ביצים קשות מגוררות על פומפיה גסה
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
לרוטב:
4 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית רכז רימונים
1 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור
.

GIL_3295

.
אופן ההכנה:
1. חותכים את הסלק המבושל לקוביות.
2. מעבירים את עלי הסלנובה (או תרד בייבי) לקערה גדולה, מוסיפים למרכז הקערה את הסלק ומפזרים מעליו את האגוזים הקצוצים.
3. מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על הסלט. מערבבים ומגישים.
4. אם אתם לא מגישים את הסלט כתוספת לארוחה, אפשר להעשיר אותו בקלות: מוסיפים ביצה קשה מגורדת וקוביות גבינה בולגרית ומערבבים.