סלמון מאודה בלימון וטימין

שיטת ההכנה הכי מוצלחת שאני מכירה לסלמון, ולדגים בכלל – אידוי בנייר אפיה. מנה פשוטה להכנה ומהממת בטעם ובמראה. לא תנסו?

סלמון מאודה בלימון וטימין הבלוג של שרון סער
סלמון מאודה בלימון וטימין |הבלוג של שרון סער

דגים לא אכלו אצלנו בבית, אולי רק לקרדה. אבל סבתא – היא היתה אלופה בזה.

המפגש הראשון שלי עם הדגים של סבתא היה באמבטיה.
סבתא היתה קונה את הדגים מספיק זמן מראש ומטפחת אותם באמבטיה עד ליום הדין. שלושה-ארבעה ימים, לפעמים אפילו שבוע. כל האמבטיה הפכה לאקווריום גדול וריחני במיוחד…
וביום הדין – נבוט בראש ומשם ישר לסיר.

ולמרבה ההפתעה, הטראומה הגדולה שלי מכל הסיפור הזה אינה משלב הנבוט בראש אלא דווקא מהדגים באמבטיה.
במשך כל חיי לא התקלחתי באמבטיה הזו. והיו הרבה הזדמנויות שהתקלחתי שם, אצל סבא וסבתא, כולל השנה שבה גרתי איתם בגיל 17-18. אף פעם לא באמבטיה. רק במקלחון. התמונה של הקרפיונים המשכשכים בה מעולם לא עזבה אותי…

אבל אם נחזור למטבח – כשמבשלים דגים כל כל טריים – פלא שהם כל כך טעימים?

סבתא היתה מכינה באופן קבוע שתי מנות דג מהממות: גפילטע פיש (הו הו הגפילטע פיש של סבתא… יש לי את המתכון המקורי שלה בכתב ידה, מבטיחה לקראת ראש השנה) ודג אדום, שהיה קרפיון מטוגן (עם קמח וביצה) ולאחר מכן מבושל ברוטב עגבניות עם צ'ילי ושום.
הדג האדום, שהיה עם עצמות, לא היה מיועד לנו, הילדים, וכשגדלתי כבר הייתי שבויה בקסמי הגפילטע פיש המהולל. ובכל זאת – מדי פעם אכלתי גם את הדג האדום (אף פעם לא במקום הגפילטע פיש, אלא תמיד בנוסף) וגם הוא היה – תמיד – באמת באמת נפלא.

וכל זה עם קרפיון. מעניין איזה מטעמים היא היתה מכינה עם סלמון, אם היתה לה הזדמנות…

הסלמון הוא ללא ספק אחד הדגים האהובים והפופולריים בעולם הקולינרי. מי שאוהב סלמון (ובינינו, מי לא אוהב סלמון?) יכול ליהנות ממנו כמעט בכל  צורה – נא בסושי או סשימי, כבוש או מעושן, צלוי בגריל או מאודה, בסושי או עם פסטה… השמיים הם הגבול, והטעם – גן עדן…

הסלמון הוא דג בריא מאוד – עשיר בחלבון ובחומצות שומן מסוג אומגה 3 (חומצת שומן חיונית שהגוף לא מ ייצר בעצמו ולכן יש לצרוך ממקור חיצוני), ויטמין A, ויטמין D, סידן, אשלגן וסלניום. הסלמון מומלץ מאוד למי שסובל מיתר לחץ דם, כולסטרול גבוה, סוכרת סוג 2, כבד שומני, השמנה ועוד… ובקיצור – כל אחד יפיק מהם תועלת בריאותית כלשהי.

גרסה אחת לסלמון שאני אוהבת במיוחד – היא באידוי בתוך נייר אפיה. כל כך פשוט והתוצאות פשוט מהממות. גם בטעם וגם במראה. שווה לנסות.

סלמון מאודה בלימון וטימין  הבלוג של שרון סער

סלמון מאודה בלימון וטימין הבלוג של שרון סער

על משטח העבודה פורסים יריעה גדולה של רדיד אלומיניום ועליה מניחים נייר אפיה אחד גדול. מניחים את הסלמון ועליו מסדרים את עשבי התיבול והלימון ומנקדים בחמאה.

סלמון מאודה בלימון וטימין  הבלוג של שרון סער

סלמון מאודה בלימון וטימין הבלוג של שרון סער

סוגרים כך שיישאר מקום לאדים, מעבירים לתבנית אפיה גדולה שמכילה את הדג בשלמותו ומכניסים לתנור. וזהו. זה כל הסיפור.

אז אם עשיתי לכם חשק – כאן תמצאו את המתכון המלא והמפורט.

למתכונים נוספים שלי – מזמינה אתכם לבקר בבלוג האישי.