ושוב שנה חדשה בפתח.
ושוב ארוחת חג עם כל המשפחה,
ושוב אני רוצה להרשים, לחדש, לסחוט קריאות ״וואו״ מהאורחים שלי.
ושוב ״דורות״ פה, עם הקוביות הקטנות, הירוקות, שדי באחת בהן, לפתוח טעמים לעולם כולו.
להקל עליי.
והפעם, אני מחליטה להשתמש בהן להשריית הסלמון החגיגי שלי.
אני רוצה את הטעמים הפרשים, הטריים של סוף הקיץ הישראלי ותחילת הסתיו.
אין שילוב מנצח מעשבי תיבול וסלמון.
מנת הסלמון שהיא הכי קלה להכנה.
שאפשר להכין אותה מראש,
שהיא הכי קלילה לאכילה,
הכי חגיגית ויפה,
והכי סוחטת מחמאות.
המתכון מיועד ל-4 מנות, כשהסלמון מיועד כמנה ראשונה.
אפשר כמובן להכפיל את הכמויות או להגדיל את מנת הסלמון ולהפוך אותו למנה עיקרית. ואז לזכור להאריך את זמן אפייתו.
הרוטב הוא אופציונאלי אבל אני מציעה לא לוותר עליו.
הוא מוסיף גם טעם וגם חגיגיות ורושם למנה.
סלמון בעשבי תיבול ובקראסט פיסטוקים
לסלמון
4 מנות סלמון ללא עור וללא ועצמות בגודל של בערך 7 ס״מx 7 ס״מ
4 קוביות פטרוזיליה ״דורות״
4 קוביות כוסברה ״דורות״
1 קוביית שום ״דורות״ (אופציונאלי)
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
גרידת לימון מחצי לימון
100 גרם פיסטוקים, אגוזי מלך או שקדים גרוסים. עדיף קלויים לא חובה.
לרוטב
2 גמבות אדומות גדולות, בשרניות וטריות מנוקות מעוקץ וגרעינים וחתוכות גס
1 בצל אדום בינוני קלוף וחתוך גס
2 קוביות שום ״דורות״
מלח, פלפל
ענף טימין אחד
2 כפות שמן זית
קורט צ׳ילי
לקישוט
עלי פטרוזיליה
להכנת הסלמון
לערבב בקערה את עשבי התיבול, שום, שמן זית, מלח פלפל וגרידת לימון.
להשרות את קוביות הסלמון לפחות חצי שעה, אפשר גם לילה.
לפזר את הפיסטוקים על צלחת שטוחה ולצפות את הסלמון מ-6 צדדיו עד שיצופה לגמרי בפירורי הפיסטוקים.
להניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
עד לרגע זה ניתן להכין מראש.
לפני הארוחה לחמם את התנור ל- 180 מעלות ולהכניס את הדג, לתנור שחומם מראש, למשך כ-8-10 דקות, תלוי בעוצמת התנור.
להכנת רוטב הפלפלים
בסיר קטן להוסיף את כל המרכיבים ולבשל על להבה נמוכה כחצי שעה או עד שהירקות רכים.
לרסק בבלנדר ולהעביר את הרוטב דרך מסננת לקבלת מרקם חלק וללא גושים.
לטעום, לתקן תיבול.
אפשר להכין מראש.
הרכבת המנה
לצלחת יפה להוסיף את רוטב הפלפלים ולשטח בכף.
להניח מעל בעדינות את קוביות הדג האפויות.
לקשט בעלי פטרוזיליה.
להגשה בצלחת גדולה: אפשר לפזר את קוביות הסלמון על צלחת גדולה ולקשט בעלי פטרוזיליה וטיפות רוטב פלפלים.
להגיש ולצפות לקריאות התפעלות.