סלמון ומשמעות החיים

גברת הבלים רגע לפני חופשה קצרה, ומה שיש לה בראש זה דגים.

אני לא יודעת מה יש בדגים שעושה לי את זה, אבל בכל פעם שאני אוכלת דג, אני מדמיינת שאני בחופשה.  איזשהו מקום עם הרבה אויר זורם, אולי לחוף הים. דג הוא מנה עיקרית מושלמת: גם עשיר בחלבון ובשומנים בריאים, גם משביע וגם לא מכביד. אחרי ארוחת דגים, אפשר לקום בנחת מהשולחן ולצאת לעוד טיול אחרי הצהריים במסלול ההוא שנמשך מאחורי המסעדה בין סמטאות לכיוון שוק הגנבים. אם הדג היה גם חמצמץ, זה אומר שיש לנו מקום לאיזה קינוח מתוק. אולי גם הוא יהיה חמצמץ. עם קפה חזק כזה.

עשיתי לכן דודא לדג חמצמץ. אני פשוט יודעת את זה. אז הנה מתכון סופר פשוט לסלמון עם סומאק – החמצמץ שהכי שוכחים להשתמש בו דוקא פה, בארץ ישראל. בעניין החופשה, אני מצטערת. אישה אישה לעצמה.

salmon

 

סלמון בסומאק

המצרכים
פילה סלמון שלם או חתוך למנות, עם העור
שמן זית
סומאק
מלח

אופן ההכנה
משמנים קלות תבנית פיירקס. מסדרים בקרקעית את הסלמון, עם העור למטה. מטפטפים שמן זית, ומפזרים מעל סומק (בנדיבות) ומלח (במידה). אופים בתנור, ללא כיסוי, ב-180 מעלות למשך כ-20 דקות. וזה הכל. מגישים חם או קר, עם שעועית ירוקה ופירה, או ביחד עם סלט עדשים.

 

לסיכום הפעם, לא שיר אלא משהו על דגים ומשמעות החיים. כן, אלה מונטי פייתון. גם הם עושים לי חשק לחופשה.

[youtube UGBZnfB46es nolink]

 

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים