סלמון עסיסי הוא אחד הדגים האהובים עלי ביותר, ולא בשל העובדה שכשאני מסתכלת עליו אני רואה את הערכים התזונתיים שלו קופצים לי מול העיניים. טוב, נו, גם…
אחרי ששנים הכנתי אותו עם שמן זית ולימון, הייתי עם שרית חברתי בספא ושם אכלנו סלמון ברוטב מתקתק. היו תוזה היה טעים מאד, שרית ביקשה ממני לשחזר את המתכון. אני לא יודעת אם זה שחזור מדויק או לא, אך התוצאה טעימה מאד! תגובות כמו: "זה הסלמון הכי טעים שאכלתי בחיים" (השם שמור במערכת) מעידות על כך. נכון?
יאללה, מה נשאר לנו לעשות? לקנות סלמון, לערבב, למרוח, לאפות ולהתענג: –
המרכיבים:
1 קג פילה סלמון טרי או קפוא מאיכות טובה (כזה שאינו מכיל מים) , חתוך לקוביות של 4X4 ס״מ, עם העור.
למשרה:
3 כפות רוטב סויה (עדיף מופחת נתרן)
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
1 כף רוטב צ׳ילי חריף סרירצ׳ה (לא חובה, אבל משדרג)
1 כף סילאן
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות מים
להגשה:
מעט שומשום מלא
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל מרכיבי המשרה ולהכניס פנימה את קוביות הסלמון. להשרות 1-3 שעות כשמדי פעם הופכים את הדג על מנת שכל הצדדים יספגו מהמשרה.
לחמם תנור לחום גבוה – 200 מעלות.
להניח נייר אפייה בתבנית ולסדר מעל את קוביות הסלמון (עם העור כלפי מטה).
למרוח בעזרת מברשת (או כפית) מעט מהמשרה על כל קוביה ולאפות 10 דקות.
להעביר את התנור למצב גריל (כלומר, חימום מלמעלה).
למרוח על הדג עוד מעט מהמשרה ולאפות למשך 2-3 דקות נוספות.
חשוב להיזהר מאפיית יתר, היות ודג הסלמון מתייבש בקלות. התוצאה הרצויה היא דג שזוף מבחוץ אך ורוד ועסיסי מבפנים.
אם אין בתנור שלכם מצב גריל, לא נורא, ניתן להשלים את האפייה גם במצב הרגיל אך אולי תזדקקו לעוד כמה דקות כדי לשזף את הדג. שוב מזכירה, לא לייבש את הדג.
להגיש מעל אורז, פירה, פסטה, ירקות… בקיצור, אצלי סלמון הולך עם הכל!
לבריאות!
חיים וטעים!