סלמון במעטפת בצק עלים

גם לכם נמאס ממנת הדג הרגילה בחג? אז תפתיעו!!!! מנה קלה להכנה, זריזה והכי חשוב טעימה ומפתיעה! תנסו ותראו שצדקתי! ספרו לי איך יצא….

סלמון

למצרכים:

1 חבילת בצק עלים

600 גרם פילה סלמון מופשר ללא העור

1/2 בקבוק סילאן חריף מתוק – תמר כנרת

עלים ב-4 ענפים של טימין

3/4 כוס פירורי לחם

גרידה מחצי לימון

שן שום כתושה

מלח

פלפל

למריחה מעל:

1 ביצה

1 כפית סילאן חריף-מתוק

אופן ההכנה:

  1. להניח את הדג בקערה, לבזוק מעליו סילאן משני צדדיו, לצפות אותו היטב משני צדדיו. לסגור את הקערה ולהניח במקרר לחצי שעה.
  2. להניח נייר אפיה על תבנית אפיה. לחתוך את הבצק לשניים ולהניח חלק ראשון על התבנית.
  3. לפזר על הבצק פירורי לחם, שכבה דקה. להוריד שאריות רוטב מהסלמון ולהניח את אותו על הפירורי לחם.
  4. לפזר מעליו טימין, גרידת לימון, למרוח שן שום, לפזר מלח, פלפל, ועוד שכבה של פירורי לחם.
  5. לסגור עם החלק השני של הבצק את הדג. לסגור היטב.
  6. לחתוך את הדג, בצורה של דג, להשתמש בשאריות הבצק לקישוט. לעשות סנפירים וקשקשים בעזרת סכין. לקשט את הדג.
  7. לטרוף בקערה ביצה וכפית סילאן חריף מתוק. לערבב ולמרוח על הדג בעזרת מברשת.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלו למשך כ- 15 דקות.

למתכון המצולם:

תעקבו אחריי בערוץ היוטיוב שלי, יהיו מלאאאא הפתעות 🙂