זה נשמע כמו התחלה של בדיחה. על השיש מצאתי כרוב, תותים ואדממה והחלטתי, שחייבים לחבר ביניהם ולהפוך אותם לסלט עם קשת של צבעים. 2 גוונים של ירוק ואדום כבר היו לי. הוספתי כתום וצהוב, תיבלתי קלות ויצא סלט נפלא. לא תנסו גם?
סלט כרוב, תותים ואדממה
חומרים:
1/2 כרוב קצוץ
1 גזר מגורד על פומפיה גסה
1 חבילה פולי סויה (אדממה)
10 תותים חצויים ופרוסים (אפשר להחליף בפרי העונה)
1/2 קופסה גרגרי תירס
3 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
1/2 כף סילאן
מלח ופלפל שחור
.
.
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר. מכניסים פנימה את פולי הסויה ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות. מסננים ומפרידים את הפולים מהקליפה.
2. שמים בקערה כרוב, גזר, תותים, אדממה ותירס.
3. מוסיפים שמן, לימון, סילאן ותבלינים ומערבבים היטב.
4. מניחים בצד לחצי שעה לספיגת טעמים.