סלט תרד, פטריות ואגוזים

מתכון ב-5 דקות לסלט מיוחד וטעים המשלב מרכיבים ים תיכוניים עם רוטב אסייתי.

הסלט הזה נולד ממנה שחברתי שרית אכלה במסעדה ושידרה אלי בשידור חי את תמונתה, בשילוב עם מה שהיה לי במקרר. כך יצא שאחרי 5 דקות שלחתי אליה בשידור חי, כמובן, את תמונת הקונטרה שלי. היא אמרה ששלי נראית יותר טוב. ואני עם מחמאות למדתי כבר לא להתווכח. אז הנה סלט שנראה מיליון דולר, גובים עליו לפחות 40 שקל במסעדה ומכינים ב-5 דקות בבית. שילוב של מזרח תיכון עם רוטב אסייתי.

image

המרכיבים – לקערה ענקית:
שקית עלי תרד (מוצאים במקררי ״העלים״ ברשתות השיווק)
סלסלת פטריות פרוסות דק
חופן חמוציות
2 חופנים אגוזי מלך
אופציונלי לגרסה חלבית: חתיכת פרמזן או גבינה קשה אחרת: פיקורינו, מונצ׳גו, קשקבל (לא חובה!)

המרכיבים לרוטב ויניגרט סויה:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר חום או סילאן
1 שן שום כתושה
פלפל צ׳ילי טרי קצוץ דק (או תבלין צ׳ילי גרוס) – כמה שאוהבים

לקישוט:
מעט פטרוזיליה (או כוסברה) קצוצה דק דק

אופן ההכנה:
משקשקים יחד את מרכיבי הרוטב בשייקר או בצנצנת אטומה.
מניחים בקערה את עלי התרד בקרעה ועליהם את הפטריות.
יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות רבה.
מוסיפים את החמוציות והאגוזים.
מגלפים מהגבינה בעזרת קולפן ירקות כמה פרוסות דקות, מעטרים במעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ונהנים מסלט קל ומיוחד.

בתקווה להחזרת השקט לאזורנו במהרה!

לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.