סלט תפוחי אדמה

את הפוסט הבא אני מקדישה לאבא שלי.

אבא שלי היה איש גדול מיימדים, יפה תואר, עם עיניים כחולות ושיער מלא עד יומו האחרון. רומני במוצאו שאהב כל מה שהיה עשוי מתפוחי אדמה. כל כך אהב תפוחי אדמה שהוא היה מופקד בבית על הכנת סלט תפוחי אדמה. הכנתו היה ממש טקס. בישול תפוחי האדמה בקליפתם עם הביצים, חיתוך המלפפונים החמוצים, הוספת המיונז והחרדל והערבוב, עוד אני נזכרת ברחשי הערבוב שעלו מהקערה וצפים בי געגועים לאבא. געגועים לילדות, געגועים לימי התום.

סלט שמאוד אהבתי היה סלט תפוח אדמה רומני עם שמיר שאותו דווקא הייתה מכינה אמי. ולהלן המתכון (הטעים מאוד מאוד, אפילו יותר מהרגיל כי מזכיר לי דברים טובים)

סלט תפוח אדמה רומני

למצרכים:

4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם

2 ביצים קשות

1 בצל

חצי שמיר (גודל צרור של סופר)

4 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות (רצוי מלפפונים בחומץ)

2 כפות חומץ

מלח

פלפל

מיונז

אופן הכנה

לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות. לחתוך את ביצים לקוביות ולהוסיף. לקצוץ את הבצל ולהוסיף גם כן לקערה.

לקצץ דק שמיר  (תלוי כמה אוהבים אותו), להוסיף את קוביות המלפפונים.

לתבל – מלח פלפל ו-2 כפות חומץ. להוסיף 2 כפות מיונית.

לערבב הכל בכלי גדול – בזהירות עם כף שהרכיבים לא יאבדו את צורתם.

טעים מאוד בעיקר יום אחרי.