סלט תפוחי אדמה וביצים כשר לפסח

המתכון הקל בעולם שכולל 4 מרכיבים ולוקח 5 דקות הכנה (אם לא מחשיבים את זמן בישול תפוחי האדמה והביצים)

הגעתי ליום שישי אחה"צ עם הלשון בחוץ. עוד לא סיימתי להשלים פערים בעבודה משבוע האופנה, וכבר הצטברה המון עבודה חדשה על השקות חג וקיץ.

אני נהנית מהעבודה שלי. מאוד. לרוב אני מרגישה שהגשמתי חלום שאפילו לא חלמתי, אבל לפעמים אני חושבת שאני חייבת ללמוד לשים גבולות. זה מאוד קשה לשים גבול כשעובדים מהבית, כי אין דבר כזה שעות עבודה. מתי שאפשר (ולפעמים גם מתי שלא) עובדים. וזה גולש גם לשעות הלילה, שבתות וחגים (ואם להודות על האמת, אלו הזמנים הכי פרודוקטיביים שלי, כך שהצבת הגבולות הופכת קשה כפליים).

מפה לשם, יצא שעד יום שישי בכלל לא הגעתי לחשוב על המשימה השבועית שלי בקורס הבישול. וכדי להוסיף חטא על פשע, גם לא עשינו "קניות של שישי" לאור מאורע משפחתי משמח שנגמר רק בשעות אחה"צ.

הפתרון הקל היה לפנות לאחיותיי. ידעתי שמישהי מהן בטוח תכין ארוחת ערב שבין מרכיביה תהיה מנה כשרה לפסח. אחת מהן באמת עשתה, סלט מנגולד מבושל בסגנון מרוקאי. היא אפילו צילמה לי אותו בדיוק בצורה שביקשתי. אבל כשהגענו לשלב המתכון הוא נראה לי מסובך מדי ביחס למתכונים הקלים שאני מתבססת עליהם.

הסלט שלא תמצאו פה את המתכון שלו (אבל תוכלו למצוא בגוגל)

WhatsApp Image 2017-03-24 at 18.19.50

בצער החלטתי לפנות לאפיק אחר, ולהסתפק במה שיש לי במקרר. ומה שיש לי במקרר כרגע, זה בעיקר המון מוצרים של דורות שחולקו לנו במסגרת הקורס.

זה כנראה המתכון הקל ביותר שתמצאו אי פעם, אבל כמה שהוא קל ככה הוא טעים. לפחות למי שאוהב תפו"א, ביצים קשות, בצל מטוגן ושמיר.

EGGS2533

מרכיבים:

3 תפו"א אדמה מבושלים בקליפתם עד ריכוך (אבל לא מדי)

3 ביצים קשות

3 קוביות בצל מטוגן של דורות

1 קוביה שמיר קפוא של דורות (אפשר לוותר או להחליף בפטרוזילה. עניין של טעם)

מלח/פלפל גרוס

הכנה:

קוצצים גס את הביצים ואת תפוחי האדמה (ללא קליפה) ושמים בקערה. מטגנים במחבת את הבצל והשמיר עד שהם נמסים ומתערבבים ושופכים על תפוחי האדמה והביצים. מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות. מערבבים קלות ומגישים.

אם היה לי בצל ירוק הייתי מוסיפה גם אותו. נראה לי מתאים בול ובטוח אנסה בפעם הבאה שאכין את הלהיט הזה.

הכי טעים כשזה פושר או בטמפרטורת החדר

EGGS253

בתאבון