סלט תפוחי אדמה ואנשובי פיקנטי

סלט צבעוני ועשיר. סלט טעים שיכול להיות ארוחה של ממש. מתאים גם לאירוח.

IMG_3985

והפעם סלט שהוא ארוחה של ממש. סלט עשיר ומפנק, צבעוני ומעורר תיאבון. סלט עם תפוחי אדמה ורצועות אנשובי. הכנה קלה ומהירה.

כמה דקות אחרי שהנחתי את קערת הסלט על השולחן, היא התרוקנה. היה טעים.

המצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים לחתיכות מאורכות (כמו צ'יפס)

פלפל אדום חתוך לרצועות אורך דקות

פלפל צהוב חתוך לקוביות

בצל סגול חתוך דק

כוסברה קצוצה

פילטים של אנשובי (מקופסת שימורים שאוהבים)

פלפל שחור גרוס

מעט מלח

לימון

שמן זית

 

ההכנה:

IMG_3989

חותכים את תפוחי אדמה לחתיכות מאורכות, כמו להכנת ציפס. חותכים את הפלפל האדום לרצועות אורך.

IMG_3996

מסדרים את תפוחי האדמה ואת הפלפל האדם על גבי נייר אפייה בתבנית.

IMG_4001

משמנים את תפוחי האדמה ורצועות הפלפל האדום בשמן זית, ואופים בחום בינוני עד שהם מתרככים ומקבלים צבע זהוב יפה.

IMG_4068

שמים את תפוחי האדמה והפלפל האדום האפוי בקערה. חותכים את הפלפל הצהוב הטרי ואת הבצל הסגול לקוביות.

IMG_4008

מוסיפים לקערה גם כוסברה קצוצה ופילטים של אנשובי. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

IMG_4079

מוסיפים מעט מיץ לימון ובודקים תיבול. האנשובי מלוח ולכן אין צורף להמליח מאוד את הסלט. ניתן גם לוותר על המלח.

אני אוהבת להוסיף רק מעט שמן זית.

IMG_4084

לעטר במקלות בצק אפויים עם שומשום ופרוסות לימון. להגיש וליהנות מארוחה שכולה בבקערה אחת.

לאירוח אפשר לסדר את הסלט בכלים אישיים. מתקבלת מנה יפה, צבעונית ומפתה.

IMG_4112

בתיאבון.