והפעם סלט שהוא ארוחה של ממש. סלט עשיר ומפנק, צבעוני ומעורר תיאבון. סלט עם תפוחי אדמה ורצועות אנשובי. הכנה קלה ומהירה.
כמה דקות אחרי שהנחתי את קערת הסלט על השולחן, היא התרוקנה. היה טעים.
המצרכים:
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים לחתיכות מאורכות (כמו צ'יפס)
פלפל אדום חתוך לרצועות אורך דקות
פלפל צהוב חתוך לקוביות
בצל סגול חתוך דק
כוסברה קצוצה
פילטים של אנשובי (מקופסת שימורים שאוהבים)
פלפל שחור גרוס
מעט מלח
לימון
שמן זית
ההכנה:
חותכים את תפוחי אדמה לחתיכות מאורכות, כמו להכנת ציפס. חותכים את הפלפל האדום לרצועות אורך.
מסדרים את תפוחי האדמה ואת הפלפל האדם על גבי נייר אפייה בתבנית.
משמנים את תפוחי האדמה ורצועות הפלפל האדום בשמן זית, ואופים בחום בינוני עד שהם מתרככים ומקבלים צבע זהוב יפה.
שמים את תפוחי האדמה והפלפל האדום האפוי בקערה. חותכים את הפלפל הצהוב הטרי ואת הבצל הסגול לקוביות.
מוסיפים לקערה גם כוסברה קצוצה ופילטים של אנשובי. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
מוסיפים מעט מיץ לימון ובודקים תיבול. האנשובי מלוח ולכן אין צורף להמליח מאוד את הסלט. ניתן גם לוותר על המלח.
אני אוהבת להוסיף רק מעט שמן זית.
לעטר במקלות בצק אפויים עם שומשום ופרוסות לימון. להגיש וליהנות מארוחה שכולה בבקערה אחת.
לאירוח אפשר לסדר את הסלט בכלים אישיים. מתקבלת מנה יפה, צבעונית ומפתה.
בתיאבון.