הסלט הכי פשוט שיש שגורם לכולם לריי
אוכלים אותו חמים שאז הוא הכי טעים
החורפים בבולגריה קשים ובכפרים משתמשים רק בירקות עונתיים. חוץ מתפוחי אדמה.
קונים אותם בכמויות ומאפסנים במזה – המזה הוא חדר האחסון הכי יבש והכי קר בבית ובדרך כלל הוא מתחת לאדמה כמו המקלטים שלנו להבדיל זהו מקלט למזון .
תמיד שמור יבש מאוד ושם גם תמצאו את הרקייה . המשקה הלאומי שמחמם עצמות .
כמעט בכל ארוחה יש סלט תפוחי אדמה יחד עם השתיה .
סוג תפוחי האדמה שם הוא כזה שמצריך בישול ארוך או טיגון .
צבעם צהבהב וטעמם אגוזי משהו .
היום יש כבר סוגים שונים שם אבל זהו התפוד הנפוץ והאהוב .
הסוד בסלט הזה הוא הרוטב .
רוטב חומץ.
בבולגריהנ משתמשים בחומץ רב במזון קר או חם כי לטענתם חומץ בריא לגוף ומחזק אותו .
נתקלתי בבחור בבית המלון בו אנחנו לנים קבוע ששותה מדי יום מנת חומץ תפוחים אדום.
ולעניינינו אנו .
בואו נלך להכין קודם את הרוטב .
הוא צריך להיות בצנצנצת יום קודם על מנת שהטעמים יתמזגו .
קחו צנצנת עם מכסה מתברג .
החומרים –
בצל בינוני בקוביות
כוס חומץ איזה שאוהבים בביתכם
חצי כוס שמן חמניות
מעט פלפל שחור גרוס טרי
כפית סוכר
כפית מלח
עלה דפנה קטן
מנערים יחד היטב ומניחים ללילה . לא חובה מקרר.
למחרת מרתיחים קילוגרם תפוחי אדמה שאוהבים במי מלח .
כאן יש קטנטנים אדומים .
קולפים וחותכים כמוני לרבעים עוד כשהם חמים .כך הרוטב נספג פי כמה.
מסגרים בקערת הגשה ומיד שופכים את הרוטב מעל ומקפיצים את תפוחי האדמה החמים בו .
מפזרים פטרוזיליה טריה קצוצה גס ומניחים לפחות לחצי שעה .
מגישים לשולחן ומתענגים .
הריח משגע והבצל הפך למתקתק בגלל הכבישה בחומץ שלנו .
הסלט מתאים גם לפסח .
שדרוג לורסיה שלי
פטריות יתווספו באהבה לסלט הזה .
לרוטב שן שום כתושה וכף גדושה טריאקי של אוסם כי אינו מכיל מריעין בישין .
הרוטב טוב לכל סלט טעים .