סלט תפוחי אדמה בולגרי

סלט תפוחי אדמה בולגרי

הסלט הכי פשוט שיש שגורם לכולם לריי

אוכלים אותו חמים שאז הוא הכי טעים

החורפים בבולגריה קשים ובכפרים משתמשים רק בירקות עונתיים. חוץ מתפוחי אדמה.

קונים אותם בכמויות ומאפסנים במזה – המזה הוא חדר האחסון הכי יבש והכי קר בבית ובדרך כלל הוא מתחת לאדמה כמו המקלטים שלנו להבדיל זהו מקלט למזון .

תמיד שמור יבש מאוד ושם גם תמצאו את הרקייה . המשקה הלאומי שמחמם עצמות .

כמעט בכל ארוחה יש סלט תפוחי אדמה יחד עם השתיה .

סוג תפוחי האדמה שם הוא כזה שמצריך בישול ארוך או טיגון .

צבעם צהבהב וטעמם אגוזי משהו .

היום יש כבר סוגים שונים שם אבל זהו התפוד הנפוץ והאהוב .

הסוד בסלט הזה הוא הרוטב .

רוטב חומץ.

בבולגריהנ משתמשים בחומץ רב במזון קר או חם כי לטענתם חומץ בריא לגוף ומחזק אותו .

נתקלתי בבחור בבית המלון בו אנחנו לנים קבוע ששותה מדי יום מנת חומץ תפוחים אדום.

ולעניינינו אנו .

בואו נלך להכין קודם את הרוטב .

הוא צריך להיות בצנצנצת יום קודם על מנת שהטעמים יתמזגו .

קחו צנצנת עם מכסה מתברג .

החומרים –

בצל בינוני בקוביות

כוס חומץ איזה שאוהבים בביתכם

חצי כוס שמן חמניות

מעט פלפל שחור גרוס טרי

כפית סוכר

כפית מלח

עלה דפנה קטן

מנערים יחד היטב ומניחים ללילה . לא חובה מקרר.

למחרת מרתיחים קילוגרם תפוחי אדמה שאוהבים  במי מלח .

כאן יש קטנטנים אדומים .

קולפים וחותכים כמוני לרבעים עוד כשהם חמים .כך הרוטב נספג פי כמה.

מסגרים בקערת הגשה ומיד שופכים את הרוטב מעל ומקפיצים את תפוחי האדמה החמים בו .

מפזרים פטרוזיליה טריה קצוצה גס ומניחים לפחות לחצי שעה .

מגישים לשולחן ומתענגים .

הריח משגע והבצל הפך למתקתק בגלל הכבישה בחומץ שלנו .

הסלט מתאים גם לפסח .

שדרוג לורסיה שלי

פטריות יתווספו באהבה לסלט הזה .

לרוטב שן שום כתושה וכף גדושה טריאקי של אוסם כי אינו מכיל מריעין בישין .

הרוטב טוב לכל סלט טעים .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.