היא כבר כאן!
עונת החתונות,העונה שגורמת לעשרות זוגות לבוא בברית הנישואין ולאורחים חור ענק בעובר ושב ולחיוך מפה לאוזן למנהל הבנק שדפק קופה והגיע ליעד העמלות החודשי, אבל היי אין כמו לשמח חתן וכלה!
בשנים האחרונות "תעשיית החתונות " עשתה מהפך רציני ועם הזמן חת'כת העוף היבשה הפכה לפרגית צלויה ששחתה במרינדת מי מקווה , סלט הוולדרוף האלמותי השתדרג והפך לסלט של עלי בייבי עם פירות חתוכים שנשלחו לזוג לסוויטה המלכותית.
הדי.ג'י שהיה מחלק סלסלות ובקבוק למבדה לשולחן שעושה הכי הרבה שמח הפך ללהקת מתופפי תופי מרים, וליקרי הרעל של הפיזנג, בלו קיראסו ומשקה הנשים הידוע פינה קולדה פינו את מקומם לאחר כבוד עבור צ'ייסרים של הצייר ההוא בשלל טעמים וצבעים.
ובתוך כל המהפך הזה כמעט בכל שולחן של גן אירועים /אולם יושב לו סלט של עשבי תיבול, חמוציות ואגוזים שאין אחד מאיתנו שלא חומד ממנו ואוכל לפחות צלחת שלמה ואחרי כחודש כשהחתן והכלה המאושרים מעלים את תמונות החתונה שלהם לפייסוש וכל העולם כולל להקת מתופפי תופי המרים ראה אותן את קולטת את עצמך בתמונה מחייכת חיוך של חצי מנה פלאפל ומגלה שכל החתונה הסתובבת עם גן ירק של פטרוזיליה וכוסברה בין השיניים ונשבעת לעצמך שזו הפעם האחרונה שאת אוכלת מהסלט הטעים ההוא אבל לא מצליחה לעמוד בפיתוי.
אז אם כבר פטרוזיליה בין השיניים אז עדיף לעשות את זה בבית בלי שכל העולם יראה, סלט מרענן, טעים, קליל שמתאים בדיוק לימות הקיץ החמים.
סלט של חתונות :
חצי צרור נענע
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
3 מקלות סלרי אמריקאי
חופן פקאנים שבורים גס.
חופן אגוזי מלך שבורים גס.
חופן חמוציות מיובשות.
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון סחוט
כפית וחצי סילאן/ דבש.
3 כפות בלסמי.
מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
מפרידים מהגבעולים את עלי הנענע, הפטרוזיליה והכוסברה. קוצצים דק ושמים בקערה, את מקלות הסלרי חותכים לעיגולים קטנים. מוסיפים את האגוזים והחמוציות. בקערית נפרדת מערבבים את החומרים לרוטב ומוסיפים לסלט ומערבבים היטב שכל עלה ועלה יקבל מקלחת מהרוטב – טועמים מתקנים תיבול (משתדלים לא לאכול את הכל תוך כדי הטעימה) ומגישים.