סלט קיסר יכול לשמש כארוחת ערב, כמנה ראשונה בארוחה או כמנת סלט המוגשת ע״י מנה עיקרית כמקובל בצרפת.
רוטב הקיסר הקלאסי מכיל חלמונים לא מבושלים, והוא למעשה וריאציה על מיונז. היות ורציתי להימנע משימוש בביצים חיות הכנתי כאן רוטב עם חלמונים מבושלים. הרוטב יציב, ואינו דורש מיומנות כמו הרוטב המקורי. לגבי הטעם, אוחחח אתם חייבים להסות ולהכין. זה כל כך טעים.
אל תחששו מהאנשובי. הוא בכלל לא נותן טעם דגי אלא מליחות וטעם משודרג לרוטב.
הרוטב נכנס לתוך עלי החסה והאנדיב ונספג מעט בקרוטונים וזה מעולה. יאללה נתחיל. אני רעבה.
המרכיבים:
לבבות חסה רומית, או סלנובה
1-2 ראשי אנדיב (רצוי הסגול)
1/2 כוס קרוטונים תוצרת בית
רוטב
2 חלמונים מבושלים (מכינים ביצים קשות ומשתמשים בחלבון לסלט אבוקדו או משהו כזה)
5 רצועות אנשובי
מיץ מליים אחד (או חצי לימון)
1 כף מים
3-4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לבלנדר ומערבבים עד לקבלת רוטב קרמי בעל מרקם כמו של מיונז. במידת הצורך, ניתן להוסיף כפית מים או שמן זית ולערבל שוב עד לקבלת המרקם הנכון.
מניחים בקערת הגשה את עלי החסה. ביניהם מפזרים את עלי ״סירות״ האנדיב.
מזלפים מהרוטב לתוך האנדיב בעזרת כפית, ועוד קצת מעל הכל בצורה חופשית.
מפזרים מעל קרוטונים ומגישים לשולחן.
אופציונלי: לקבלת סלט שהוא מנה עיקרית, ניתן לפזר מעל הכל גם אגוזים, גבינת עיזים, פרמזן וכדומה.
לבריאות!
חיים וטעים!