סלט הקינואה עבר שדרוג חגיגי
והוא מתוק מתמיד ובעיקר- בריא!
סלט קינואה חגיגי
200 גרם קינואה
גרעיני רימון
שקית ערמונים קלופים וקלויים חתוכים לקוביות קטנות
תפו"ע קלוף וחתוך לקוביות
100 גרם חמוציות
עירית או עלי בצל ירוק חתוכים דק
שמן זית
סויה
2 כפות סילאן
את גרגרי הקינואה אני נוהגת להשרות במים רותחים לפחות שעה לפני הבישול.
אחרי חצי שעה בערך מסננת את המים, מחליפה ומשרה שוב – כדי להוציא מהם את המרירות.
יש שמשרים אפילו לילה שלם לפני.
מטגנת לדקה-שתיים את הקינואה בשמן זית
מוסיפה מים לפחות חצי סנטימטר מעל ,מכסה ומבשלת עד הקינואה נעשת שקופה .
אחרי שהתאדו המים מוסיפה סויה ,מערבבת היטב ומשאירה לטיגון נוסף .
אחרי 3-4 דקות מכבה את האש ומעבירה לכלי אחר.
אחרי שהקינואה מתקררת קצת מוסיפה לה את יתר המרכיבים:תפו"ע,גרעיני רימון,חמוציות ,ערמונים ועירית .
ומעליהם 2 כפות סילאן שנותנים עוד מתיקות עדינה
**טיפ קטן לקילוף רימון בקלות וביעילות-
מסירים את החלק העליון של הרימון ,חותכים בזהירות לאורך הפסים הלבנים ,דומה מאד לקילוף תפוז
והגרעינים משתחררים בקלות לתוך הקערה.