מבחינת המשפחה שלי, הסלט התאילנדי האולטימטיבי הוא סלט הפפאיה, והוא גם משמש אותנו כמדד לבחינת אותנטיות של מסעדות. לכן אנחנו מזמינה את הסלט הזה בכולן.
מבחינתי הוא הוכתר מזמן להיות מלך המטבח התאילנדי. יחד עם תבשיל הקארי האדום, וקארי מסמאן והטפיוקה של הקינוח ועוד כמה…
היות ואי אפשר להשיג פפאיה ירוקה ברשתות השיווק, ויתרתי על הרעיון להכין את הסלט בבית, עד שקראתי את הטיפ של השף עומר מילר להמיר את הפפאיה הירוקה בקולרבי.
הקולרבי (שנקרא בעברית כרוב הקלח), שייך למשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי, כרובית). הוא דל קלוריות (רק 24 קלוריות ל-100 גרם), אולם עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים: ויטמין C, ויטמינים מקבוצה B : B6,B2,B1, חומצה פולית, זרחן, אשלגן, ברזל ונחושת.
הקולרבי מומלץ לדיאטה, קל לעיכול ועוזר בהפרשת נוזלים מהגוף.
הסלט הזה קליל, דל קלוריות וטעים אש! (כן, כן, חריף)
המרכיבים:
2 קולרבי חתוכים לגפרורים דקים
20 עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים (או רבעים – בהתאם לגודלן)
20 יחידות שעועית ירוקה (או אפונה סינית) חלוטה במים דקה אחת או שתיים ומצוננים.
לרוטב:
2-3 שיני שום כתושות
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק (או יותר – בהתאם לדרגת החריפות שאוהבים)
מיץ מ- 2 לימונים
4 כפיות סוכר (הכי טוב סוכר דקלים, אבל גם סוכר רגיל מתאים)
4 כפות רוטב דגים (להשיג במחלקות המזרח הרחוק ברשתות השיווק. לסלט טבעוני ניתן להמיר ברוטב סויה)
להגשה: 3 כפות בוטנים קלויים קצוצים גס
אופן ההכנה:
את סלט הפפאיה מכינים באופן מסורתי במכתש ועלי אך היות ואנחנו מכינים סלט קולורבי, אפשר לוותר על השיטה המסורתית.
מניחים בקערה את הקולורבי, העגבניות והשעועית. מערבבים את חומרי הרוטב ומוזגים מעל הירקות. מניחים למשך שעה שעתיים לספיגת טעמים.
מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בבוטנים קצוצים.
אצלנו אוהבים לאכול את זה עם מקלות אכילה (צ'ופ סטיקס) ולהתענג על זיכרונות אהבה מתאילנד…
הסלט חריף, וזה חלק מהחן והטעם שלו. אצלי הוא: 8 במדד הטישו.
לבריאות!
חיים וטעים!
סלט קולרבי חריף בסגנון תאילנדי
מתכון לסלט של גפרורי קולורבי עם רוטב חריף שאין ארוחה תאילנדית בלעדיו. מי אמר סלט פפאיה ולא קיבל?

הכתבה הבאה


עוגת שוקולד אלוהית
עוגת שוקולד אלוהית
איך הייתה הכתבה?
אוהב0
עצוב0
שמח0
עייף0
כועס0
מת0
קורץ0