סלט צבעוני של שעועית שחורה

בשביל הבריאות, הצבע והטעם.
מקור מצוין לחלבון וויטמינים.

את הסלט הזה הכנתי לארוחת החג בשבועות, לאיזון הלבן של הגבינות, ובמיוחד לחלקים מבני משפחתי שנמנעים ממוצרי חלב. הסלט מתאים לצמחונים ומהווה מקור חלבוני טוב לטבעונים.
אגב, הסלט הזה ילך מצוין גם כתוספת לארוחה בשרית, כמובן!

המרכיבים:
לשעועית:

כוס שעועית שחורה שהושרתה במשך לילה במים. (הכוונה לכוס של השעועית המיובשת, לפני השרייה).

לסלט:
1 פלפל אדום גדול
1 פלפל צהוב גדול
1 עגבנייה בשלה
3-4 בצל ירוק
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
אופציונלי: חופן עלי כוסברה

לרוטב:
מיץ מלימון אחד גדול או 2 קטנים
1/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל גרוס

אופן ההכנה:
לאחר ההשרייה, לסנן את השעועית ולשטוף היטב במי ברז. יוצאים מים שחורים – סגולים.
להעביר לסיר (אפשר סיר לחץ), למלא במים עד כפול מגובה פני השעועית ולבשל עד לריכוך (בלי מלח, שמונע התרככות).
לצנן את השעועית המבושלת. את השלב הזה ניתן לבצע יום יומיים מראש.
להעביר את השעועית לקערה גדולה.
לקצוץ לקוביות קטנות את הפלפלים, העגבניות והבצל הירוק, ולהוסיף לקערה עם השעועית.
לקצוץ דק פטרוזיליה ונענע (וכוסברה) ולהוסיף לקערה.
להכין רוטב מכל המרכיבים ולצקת על הסלט. לערבב היטב אך בעדינות לא למעוך את השעועית. לטעום ולתקן תיבול. לעטוף ולהכניס למקרר לשעתיים לאיחוד טעמים.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.