סלט פתיתים פלוס בורגול עם תפוחים, בטטות וקשיו

בפעם הבאה שאתם רוצים להפתיע את האורחים או לגוון את הארוחה עם תוספת מיוחדת, אני ממליצה על מנה קלה להכנה עם שלל צבעים וטעמים

ערב סוכות מגיע. שוב כל המשפחה מתכנסת סביב השולחן. כל אחד מביא איתו 2-3 מאכלים. אני לקחתי על עצמי את התוספות והסלטים. הפעם החלטתי לשלב במנות פירות לתוספת מתקתקות ורעננות. הכל נחטף ולא נשאר פירור ליום שלמחרת. בין הסלטים היה גם סלט פתיתים משודרג.
promo_long

סלט פתיתים פלוס בורגול עם תפוחים, בטטות וקשיו

מצרכים:
1 חב' פתיתים פלוס בורגול אסם
2 כפות שמן (לפתיתים) + 2 כפות שמן (לבטטות)
3 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל שחור
3 תפוחי גרנד סמית קטנים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 בטטה גדולה או 2 בטטות קטנות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 כף סוכר חום
4 כפות חמוציות
4 כפות רוטב בסיס לבישול להכנת 5 רטבים אסם
1 כף מיץ לימון
2 כפות שמן זית
60 ג' קשיו
.

DSC_3989

.
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר 2 כפות שמן, מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עד הזהבה קלה.
2. מוסיפים את המים הרותחים, מלח ופלפל שחור ומבשלים עם סיר חצי מכוסה במשך 6 דקות. באמצע הבישול מערבבים. אחרי 6 דקות מורידים מהאש, מכסים את הסיר ומשאירים בסיר להתקרר.
3. מטגנים במחבת עמוקה 2 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים פנימה את קוביות הבטטה, מלח ופלפל שחור ומטגנים עד הזהבה – כ-7 דקות. מערבבים מידי פעם.
4. מוסיפים למחבת את קוביות הבצל והתפוחים וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עוד כ-7 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
5. מוסיפים סוכר חום, מערבבים ומבשלים יחד עוד דקה.
6. מוסיפים חמוציות, רוטב בסיס ומיץ לימון, מערבבים כדקה ומורידים מהאש.
7. מעבירים את הפתיתים לקערה גדולה ומפוררים בכף. מוסיפים את תבשיל הבטטות ואת שמן הזית ומערבבים יחד.
8. מחממים מחבת בלי שמן, קולים עליה את הקשיו על אש נמוכה כ-5 ד' תוך כדי ערבוב מתמיד, עד הזהבה קלה. מורידים מהאש, מפזרים במרכז הסלט ומגישים.