סלט פירות של סוף הקיץ

בחורה עם מחשב נייד

אפשר כבר להכריז: סוף הקיץ הגיע, גם אם עדיין חם במשך היום, האויר בערב ממש קריר. חילופי העונות מבשרים על שינויים גם באוכל שמוגש לשולחננו. יותר חם, יותר פחממתי, יותר ירקות ופחות פירות. לראשונה מזה זמן רב שאפשר ממש להרגיש בעונת הסתיו ולא מדלגים ישר לחורף (אני יודעת – זה יהיה בעוכרינו בנושא הגשמים).

גם לכם זה קורה שהחשקים הקולינאריים מתהפכים לכם בין העונות? הגעגועים לעונה האחרת כנראה גורמים לכך שבא לי להכין מאכלים קיציים בחורף (איזה מרק יוגורט קר וטוב) ויש לי קרייבינג למאכלים חורפיים דווקא באמצע הקיץ. כן, אני מאלה שחייבים להכין (ולאכול) ריזוטו ואוסובוקו א-לה מילאנז באמצע החום המהביל… מזל שיש מזגן!

רגע לפני שהקיץ נעלם, אני רוצה לשתף אתכם בסלט פירות מעט שונה שיכול להיות סיומת מרעננת לארוחת הצהריים או הערב שלכם. רוצו לחפש את פירות הקיץ האחרונים!

צילום: "הגרגרנית"
צילום: "הגרגרנית"

סלט פירות ואגוזים מקורמלים

קערה גדולה

מרכיבים:

1 מלון קטן
6 פירות קיץ – אפרסקים, נקטרינות, משמשים, שזיפים, תאנים (גם אפרסמון וקיווי יכולים להתאים לכאן)
300 גרם ענבים ללא גרעינים (לבנים או שחורים)
100 גרם דבש
150 מ"ל יין מוסקט (או כל יין קינוח אחר)
1 צרור של עלי נענע שלמים

לאגוזים המקורמלים:

60 גרם סוכר חום
40 גרם חמאה
50 גרם דבש
2 כפיות חומץ בלסמי
150 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה:

האגוזים המקורמלים:

  1. שימו חמאה וסוכר במחבת על אש בינונית, עד שהסוכר נמס. הוסיפו דבש, חומץ ואגוזים וערבבו הכל כדי שהאגוזים יתכסו בכל הטוב הזה.
  2. שפכו על נייר אפיה בתבנית והכניסו לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, לכ-30 דקות, עד שהאגוזים מקבלים צבע חום עמוק והסירופ מצפה עליהם. הוציאו מהתנור והניחו להתקרר בחוץ.
  3. שברו את האגוזים ביד.

 

הפירות:

  1. נקו את המלון מגרעינים וקליפה וחתכו אותו לקוביות בגודל ביס. באופן דומה הוציאו את הגלעינים וחתכו את שאר פירות הקיץ.
  2. הניחו בקערה את כל הפירות שחתכנו וכן את הענבים.
  3. ערבבו את הדבש והיין בסיר על אש נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה. הניחו לה להתקרר לגמרי.
  4. מזגו את תערובת היין על הפירות וקררו במקרר לפחות שעה, לספיגת האלכוהול.
  5. לפני ההגשה הוסיפו את האגוזים המקורמלים ואת עלי הנענע.
  6. מי שממש מתעקש, יכול להוסיף מעל סלט הפירות שבצלחת שלו מעט גבינת מסקרפונה, אבל זה עשיר ויפה גם בלי זה.

 

בתאבון!

 

השוונץ:

  • מתי סוף-סוף יגיעו אלינו האבוקדו הטובים והשמנמנים ונפסיק לקוות לטוב בכל פעם שאנו קונים אבוקדו ומקבלים פרי שמסרב להבשיל… מי יתנני האס!
  • שמתם לב שאנחנו נדרשים להיות בכוננות ספיגה מתמדת בכל הקשור למצרכים שפעם נחשבו בסיסיים? ראשית זו העגבניה שנעלמה, אחריה אנו מוצאים את עצמנו "מקוששים" חמאה מהמכולות השכונתיות הנידחות ביותר וכעת זה תפוח האדמה. מי ידליף לנו מה יהיה הבא בתור?
הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit