לפני כ- 15 שנה אכלתי סלט נפלא במסעדת 206 דגים, כשהשף ויקטור גלוגר עוד עבד שם. הסלט ההוא היה מורכב מעלי תרד, פורל מעושן, פלפלים קלויים ואגוזים. הסלט היה נפלא והשאיר בי את חותמו. זה לא שחשבתי עליו כל יום מאז… אולם, בשישי האחרון כשחיפשתי מה להכין כמנה ראשונה לארוחת ערב חגיגית, כזו שתהיה קלילה וקייצית אך יחד עם זאת מרשימה ואלגנטית, נזכרתי בסלט ובינגו!
אחרי וריאציות והמרות (במקום עלי תרד שמתי עלי בייבי, ובמקום פלפלים קלויים השתמשתי בפלפלונים כבושים. את התיבול המצאתי, כי מי יודע מה היה שם …) זה מה שיצא לי:
המרכיבים
לסלט
- שקית עלי בייבי (אני אוהבת להסיר את הגבעולים ולהשאיר רק עלים, אך לא חובה)
- יחידה אחת של דג פורל מעושן – מוכן לאכילה (נמכר בואקום)
- חצי צנצנת פלפלונים אדומים כבושים
- חופן אגוזי מלך קצוצים
- עירית קצוצה (אופציונלי)
לתיבול
- סילאן (או דבש) בבקבוק לחיץ
- בלסמי מצומצם בבקבוק לחיץ
- מלח ים גבישי
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
- נתחיל עם הפורל: יש לפלט את הדג, להוציא את בשרו ולפורר אותו לתוך קערה קטנה. התהליך עוזר להוציא עצמות במידה ונשארו משלב הפילוט.
- לקצוץ את הפלפלונים לטבעות דקות.
- עד כאן אפשר לעשות מראש.
- הרכבת הסלט – ממש לפני ההגשה:
- להניח על צלחת הגשה את עלי הבייבי.
- מעליהם לפזר את פתיתי בשר הפורל המעושן.
- מעליהם את הפלפלונים הקצוצים.
- לעטר באגוזים הקצוצים (ובעירית)
- לצקת פסי שתי וערב של הסילאן ושל החומץ הבלסמי המצומצם.
- לזרות מעט מלח ופלפל ולהגיש.
- הערה חשובה: זהו סלט שכבות, ולא מערבבים אותו, אלא מניחים כך על השולחן!
- בתאבון! חיים וטעים.