"איך אתן ממשיכות להיות כל כך רזות וחתיכות עם האוכל האיטלקי המדהים הזה?" אני שואלת ונאנחת בליבי כשאני מסתכלת על ג'אנה. ג'אנה היא איטלקיה קטנה, חטובה ורזה. היא מורה לאיטלקית ברומא.
"הסוד הוא באיזון" עונה לי ג'אנה, תוך שהיא תוחבת לפה מזלג שהעמיסה עליו ביס של לזנייה עסיסי, עם שכבות הממולאות בנדיבות בראגו ורוטב עגבניוות וביניהן גבינת מוצרלה נמסה ומעלפת.
"ביום בו אני אוכלת ארוחה גדולה, למחרת אני אוכלת סלט" .
אני מסתכלת לעברה בחשדנות, והדברים שלה לא עולים בקנה אחד עם הארוחות שהיא אוכלת כל יום.
בדרך כלל היא מתחילה עם אנטיפסטי קטן, ממשיכה למנת פסטה, אוטוטו אחרי הלזניה היא תיקח מנת דג או בשר , ולא תקום לפני שחיסלה כוס של טירמיסו, פנהקוטה או סתם חתיכת קרוסטטה.
"איך אתן ממשיכות להיות כל כך רזות וחתיכות עם האוכל הצרפתי הנהדר הזה? " אני שואלת את החברה שלי סאבין מפאריז.
"הסוד הוא באיזון" עונה לי סבין .
"ביום בו אני אוכלת ארוחה גדולה , למחרת אני אוכלת סלט".
לה אני מאמינה………… היא בדיוק מגלגלת עלה גדול של חסה על המזלג, כמו שמגלגלים פסטה ,טובלת אותו ברוטב שבתחתית הצלחת ולועסת כל ביס שעה.
כישרון מדהים יש לצרפתיות האלה. הן מצליחות לאכול את סלט העלים הגדולים האלה, מבלי שטיפה אחת של רוטב תימרח על הפנים או השפתיים והן לועסות את הביסים בעדינות ובאיטיות .ככל שאני מנסה לחקות אותה ולגלגל בעדינות את החסה על המזלג, כך אני מתלכלכת יותר. התייאשתי , אז אני פשוט דואגת שיהיו לידי המון מפיות נייר , לגבי הלעיסה האיטית והמעודנת – הלו….נו טוב…….
בקיצור, אל תתנו לאף אחד ללמד אתכם איך עושים סלט כי אתם מכינים את הסלט הכי טעים בעולם. סלט שמתאים לחיך שלכם, שכבר מכיר אותו ונהנה ממנו.
אבל הרשו לי לספר לכם איך אני מכינה את הסלט שלי . זהו סלט שאני מאוד אוהבת, משביע, טעים , מאזן ועומד כארוחה שלמה בפני עצמו.
ובסוף…..אני מגררת מעליו מרכיב אחד פשוט, כל כך ישראלי ומרענן.
לשתי מנות .
מה?
ראש שומר שטוף,קטום ופרוס דק דק דק.
חצי פלפל צ'ילי עיגולים (אופציונאלי)
שני מלפפונים ירוקים, חתוכים לשניים אורך, מרוקנים את הפנים ופורסים .
7-8 צנוניות שטופות פרוסות דק.
חצי כלרבי קלוף, פרוס וחתוך לגפרורים.
1/2 צרור רשאד שטוף (לקטום חלק מהגבעולים)
10 עלי נענע
10 עלי בזיליקום
רבע בצל סגול פרוס דק
4 עלי חסה גדולים ,שטופים ומיובשים פרוסים לרצועות ברוחב של 3-4 ס"מ.
מיץ מחצי לימון עסיסי
2 כפיות שמן ארגן אם אין – שמן שקדים, אגוזים, אבוקדו או זית.
מעט גרגרי מלח גס (אם אין מלח דק).
100 גרם ריקוטה סלטה ,ריקוטה מלוחה או צפתית קשה מגוררת
2 כפות שקדים פרוסים.
גרידת לימון מלימון אחד שלם.
איך?
הכי פשוט.
להדליק את האש ולשים מחבת קטנה על להבה קטנה, להוסיף את השקדים למחבת היבשה ולהקפיץ את השקדים כ-3-4 דקות עד שמשחימים, להניח בצד להתקרר.
בקערה גדולה לערבב בעדינות את כל הירקות , עדיף עם הידיים שהופכות את הירקות מלמטה למעלה וחוזר חלילה (יצא לי חרוז).
לתבל בשמן,מלח,מיץ לימון ולערבב בעדינות.
לגרר מעל את הגבינה הצפתית ולהוסיף את השקדים.
לערבב בעדינות .
לגרר מעל קליפת לימון שלם.
לערבב פעם אחרונה.
תהנו.