סלט עדשים שחורות עם כרשה, בטטה ותפוחי עץ

סלט צבעוני בריא ומזין, עם שילוב טעמים מיוחד, שיקפיץ כל ארוחה וישדרג גם את שולחן החג

לא תמצאו אותי בלי עדשים במזווה: שחורות, אדומות או ירוקות. אני אוהבת להכין מהם סלטים, מרקים, לשלב בפשטידות, לביבות, קציצות ותבשילים. תמיד אוהבת לשחק עם שילובים. הפעם הכל התחיל מהכרשה, שקרצה לי מהמקרר. ההמשך פשוט התגלגל ויצא סלט עדשים, שמתאים לכל ארוחה, גם לארוחת חג.

promo_long

סלט עדשים שחורות עם כרשה, בטטה ותפוחי עץ


מצרכים:
3 יחידות כרשה (רק החלק הלבן) פרוסות דק
3 כפות שמן זית (לטיגון) + 1 כף שמן זית (לתיבול)
1 בטטה בינונית
1 תפוח עץ גדול אנה או סמיט עם הקליפה חתוך לקוביות קטנות
1 כוס עדשים שחורות
1 פחית מיץ אננס טבעי (250 מ״ל)
חופן פטרוזיליה
1 כף מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
.

GIL_1302_cropped

.

 אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר 4 כוסות מים, מוסיפים פנימה את העדשים השחורות וכפית מלח. מכסים ומבשלים כרבע שעה. בודקים אם העדשים רכות (לא מידי). אם לא מממשיכים לבשל עוד 5 דקות ושוב בודקים. מורידים מהאש, מסננים את הנוזלים, שוטפים את העדשים ומניחים בצד.
.

IMG_2612

.
2. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת שיש לו מכסה, מוסיפים את פרוסות הכרשה ומטגנים עד הזהבה קלה.
3. בינתיים חותכים את הבטטה לקוביות.
.

IMG_2611

.
4. מוסיפים את קוביות הבטטה למחבת עם הכרשה, מערבבים ומוסיפים את פחית מיץ האננס. מערבבים, מכסים ומבשלים 15 דקות על אש נמוכה.
5. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי העץ ומבשלים יחד עוד 15 דקות או עד שהבטטה והתפוח רכים אך לא מידי.
6. מוסיפים לסיר את העדשים המבושלות, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים כף שמן זית, מיץ לימון, פטרוזיליה, מערבבים ומבשלים יחד עוד 3 דקות. מורידים מהאש.
7. אוכלים חם או בטמפרטורת החדר.