עדשים שחורות: קטניה של בריאות צרופה – חלבון צמחי, סיבים, מינרלים וויטמינים, שנחשבת מעדן ואפילו קיבלה מעמד מיוחד ע"י ממשלת צרפת (כמו הגבינות, היין, והקוניאק).
העדשים הללו מפורסמות בשל הטעם היוצא מן הכלל שלהן ומרקמן המיוחד, אולם משום עדינותן חשוב לבשלן שלא יתר על מידה, אחרת הן הופכות רכות ומתפוררות.
להלן מתכון קל, לסלט מהיר הכנה וטעים שנמצא אצלי במקרר כדרך קבע.
המצרכים:
כוס עדשים שחורות (מגדילים את נפחם בבישול)
מיץ מלימון אחד
גרידת לימון – מלימון אחד
שתי כפות שמן זית
בצל סגול קטן קצוץ (אפשר בצל ירוק במקום)
חופן פטרוזיליה קצוצה.
קורט מלח/פלפל
ראשית יש לברור את העדשים (כמו אורז), ולשטוף במסננת. יש להרתיח סיר עם מים בכמות נדיבה.
ברגע שהמים רותחים , יש לשפוך את העדשים לסיר, להנמיך את האש ולבשל משך 20 דקות בסיר מכוסה חלקית. לקראת סוף הבישול אפשר לטעום ולוודא שהעדשים במצב אל דנטה, נגיסים…ולא רכים מידיי.
מסננים את העדשים ומקררים במי ברז. הערה חשובה – המים יוצאים שחורים מאוד, לכן לא כדאי להוסיף לבישול כלום: ניסיתי בעבר להוסיף קוביות גזר, בצל מטוגן..הכל מקבל צבע שחור שלא ממש מעורר תאבון.
לערבב את העדשים עם שאר החומרים..,לימון שמן זית, פטרוזיליה ובצל, ולתבל לפי הטעם. ניתן להוסיף חמוציות, קוביות גבינת צאן, אגוזים ..כיד הדימיון הטובה. בתאבון!