סלט עדשים עם בטטה וחמוציות

סלט מפתיע במרקמו, בטעמו וביופיו. הקרנצ'יות המפתיעה, מתיקות הבטטה וחמיצות החמוציות הופכים את הסלט למושלם!!!!

12630691_10206876804133449_532686100_o

את המתכון לסלט המיוחד הזה קיבלתי מאליזבט וגל. אליזבט וגל בעלות הדף "אמא הודית" בעלות קייטרינג וסדנאות למטבח ההודי. הן מעבירות, משרישות ומנחילות את הטעמים ההודיים בצורה כובשת מכל הלב.

סלט סלט עדשים עם בטטה וחמוציות

2 כוסות עדשים מונבטות (הסבר בהמשך)

1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות

1/2 כוס חמוציות יבשות ללא סוכר

1 כוס כוסברה קצוצה – למי שלא אוהב ניתן להחליף עם נענע טרייה

מיץ מחצי לימון

קמצוץ מלח

שמן זית

להכנה:

שלב מקדים והכרחי הוא  הנבטת עדשים:

500 גרם עדשים שחורים/חומים

מים בקערה גדולה

להניח את העדשים ולכסות אותם הרבה מים. להניח ללילה על השייש. ביום למחרת, להעביר למסננת. לכסות עם מגבת ולהשאיר על השייש מכוסה לעוד יומיים. מדי פעם להרטיב אותם. אסור שיתייבשו כי אחרת הם לא ינבטו. להעביר לקופסא ולשמור במקרר. טעים מאוד בסלט ירקות או בכלל.

12592462_10206870631819145_2194480573197523615_n

לשים את קוביות הבטטה בתבנית אפיה על גבי נייר אפיייה. לבזוק מעל שמן זית ולפזר קמצוץ מלח גס. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהבטטה משחימה מעט. להעביר לקערה, להוסיף את העדשים, להוסיף את הכוסברה/נענע ואת החמוציות. לבזוק מעל לימון ו-2 כפות שמן זית. להוסיף קמצוץ של מלח ים אטלנטי. לערבב בעדינות רבה – לא למעוך את הבטטה.

עקבו אחרי אליזבט וגל בדף שלהם בפייסבוק "אמא הודית" ותגלו נשים מופלאות ועולם שלם של טעמים וריחות.

ב ת א ב ו ן