סלט עדשים כתומות- בריא, משביע וטעים.

בחורה עם מחשב נייד

תמונה%202[1] (2)

אצלנו במשפחה אוהבים בשר. תנו להם סטייקים, קבבים, צלעות ואולי איזה תפוח אדמה קטן והם לא צריכים יותר כלום. ככה זה בנים.

אחר כך הגיעו הבנות וזה אומר שאפשר היה להתחיל להנות ולהכין גם אוכל שעשוי מירקות וקטניות ודגנים.

אחד הסלטים שהתקבל בברכה הוא סלט עדשים קליל וצבעוני שמוסיף הרבה טעם לארוחה

מצרכים:

2 כוסות עדשים כתומות

2 פלפלים אדומים

3 גזרים

1 בצל אדום בגודל בינוני

צרור פטרוזיליה

לרוטב:

3 כפות לימון

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל

אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים במים (2 כוסות מים על כל כוס עדשים) הבישול יארך בין 5-8 דקות אחרת העדשים יתפוררו. מסננים ומניחים בקערה.

חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות וכך גם את הבצל האדום. את הגזר קולפים ומגוררים על פומפייה. מוסיפים לקערה עם העדשים. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים. מערבבים את הלימון, החומץ והשמן, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על הסלט.

בתיאבון.

Iaffa Gavish
כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.