עגבניות זו מחלה מילדות- אוהבת אותן בכל צורה: עם בצל סגול, בכריך או במרק ועוד שלל שילובים. מאז שאני מכינה את הסלט הזה אין מי שלא מבקש את המתכון שגורף מחמאות בכל אירוח.
מצרכים:
5-6 עגבניות אדומות וקריספיות
1 בצל סגול
1 פלפל אדום מתוק
חצי קופסא זיתי קלמטה
2 כפות לימון כבוש
לימון שלם סחוט
חצי פלפל חריף ירוק (מי שאוהב חריפות אפשר שלם)
כוסברה – לפי הטעם- אני שמה חבילה שלמה ללא גבעולים. אפשר להסתפק בחצי.
כפית מלח שטוחה (גם פה, תטעמו ותתקנו על פי טעמכם)
כף שמן זית
1 קוביה שום דורות
איך מכינים?
קוצצים את העגבניות והפלפל האדום לקוביות.
קוצצים בצל סגול ומוסיפים לקערה.
פורסים דק פלפל חריף ומוסיפים לקערה.
מוסיפים תיבול: מלח, לימון, שום, שמן זית ומערבבים.
מוסיפים מעל את הכוסברה, הלימון הכבוש והזיתים ומערבבים.
בתיאבון!
טיפ קטן: אני אוהבת מאד שהסלט עומד במקרר לפחות שעה כדי לחזק טעמים לפני האכילה.