סלט סלק עם אגסים וגבינה בולגרית

אוהבים סלק? במיוחד בשבילכם סלט קל להכנה, בריא וטעים עם 5 מרכיבים בלבד

כל שבוע אני מגיעה לשוק התקווה וקונה הררי פירות וירקות. לרוב אני לא מתכננת מראש מה אכין מהם. השבוע מיד כשנכנסתי לשוק, ראיתי מולי ערימת סלקים, שלא יכולתי להתעלם ממנה. היה לי ברור, שעד הערב סלט סלק יפאר את שולחן האוכל. קניתי גם נבטי חמניות, אגסים וגזר וכשהגעתי הביתה דבר ראשון הכנסתי את הסלקים לסיר, שיתבשלו.
promo_long

סלט סלק עם אגסים וגבינה בולגרית

מצרכים:
3 סלקים בינוניים
3 גזרים בינוניים מגורדים על פומפייה גסה
1/2 חבילה נבטי חמניות קצוצים
2 אגסים חתוכים לקוביות
150 ג׳ גבינה בולגרית מגורדת על פומפייה גסה
4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
.
DSC_8865
.
אופן ההכנה:
1. מבשלים בסיר את הסלקים עם הקליפה עד שהם מתרככים (כשעתיים). מורידים מהאש ומקררים.
2. מקלפים את הקליפה (היא יורדת בקלות. רצוי לשים כפפות חד פעמיות על הידיים עד סיום העבודה עם הסלקים).
3. מגרדים את הסלקים על פומפיה גסה.
4. מוסיפים את שאר המצרכים פרט לגבינה הבולגרית.
5. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים במרכזה את הגבינה המגורדת.
.
בתאבון !