סלט סלק ושעועית מש

בחורה עם מחשב נייד
image
הסלק ידוע  בשלל סגולות (מעבר לצבעו הסגול) וערכים תזונתיים רבים, ונהוג לאוכלו בראש השנה בצירוף הברכה: שיסתלקו אויבנו ושונאנו וכל מבקשי רעתנו. את הסלט הכנתי לראש השנה, כי השנה, כמו גם בשנים עברו, הברכה אקטואלית מתמיד ואם אכילת סלק תעזור במקום שגורמים מדיניים, אסטרטגיים וטקטיים לא הצליחו, אני מוכנה לתת צ׳אנס.
.
הסלט משלב את הסלק בעל טעמי האדמה עם רעננות הלימון על חלקיו השונים ושעועית מש שהיא קטניה קטנה (גדולה מעדשים רק במעט) בעלת ערכים תזונתיים המהווה מקור טוב לחלבון מן הצומח.
.
זהו סלט קל להכנה וטעים מאד שמתאים כפתיח או כתוספת למנה עקרית בארוחה.
.
המרכיבים:
2 סלקים אפויים* חתוכים לקוביות קטנות (לאפיית סלק – ראו מתכון למטה. לסלט זה אפשר להשתמש גם בסלק שמוכרים באריזות ואקום)
1/2 כוס שעועית מש שהושרתה במים כמה שעות, ובושלה רק עד למצב אל דנטה (בערך 15 דקות בהרבה מים)
לרוטב:
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות מיץ ליים (או לימון)
2 כפות שמן זית
.
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית נענע קצוצה
1 כף גרידת לימון מלימון קפוא (מגררים את כל חלקי הלימון לקבלת מגוון הטעמים והמרקמים מהחלק הצבעוני של הקליפה, מעט מהחלק הלבן והמריר שלה ומעט מבשר הלימון)
קורט מלח ופלפל
.
אופן ההכנה:
מערבבים סלק ושעועית מש בקערה.
מערבבים לחוד את חומרי הרוטב: השמן, החומץ, מיץ הליים וגרידת הלימון.
יוצקים על הסלק והמש.
מוסיפים לסלט את העלים הירוקים והאגוזים הקצוצים.
מערבבים קלות ומגישים.
טיפים וגיוונים:
*      אפיית סלק: מניחים כל סלק על ריבוע של נייר אלומיניום מרופד בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית וכמה גרגרי מלח ים, סוגרים למעין שקית לא הדוקה (שיהיה מקום לאדים). אופים בתנור חם -200 מעלות למסך שעה וחצי.
**     אם לא אוהבים כוסברה, אפשר להמיר ולהוסיף פטרוזיליה, או כל עלה ירוק אחר.
***   הסלט הולך נהדר גם על אורז (קר או חם).
**** אפשר לערבב את הסלט עם יוגורט. יחסי הכמויות הם: כוס וחצי של סלט עם גביע של יוגורט.
לבריאות!
חיים וטעים!
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.