סלט סלק ועדשים מונבטות

בחורה עם מחשב נייד

unnamed[1] (3)

סלט בריא, מיוחד וטעים מאד. לעדשים המונבטות ערך תזונתי גבוה. כמות הויטמינים בעדשים גבוהה באופן משמעותי והן מכילות אשלגן, אבץ וברזל. העדשים המונבטות הן גם אחד המקורות העשירים לחלבון ולסיבים תזונתיים.

את המתכון קיבלתי מכלתי ליאת והוא קל מאד להכנה אך מצריך סבלנות לתהליך ההנבטה.

מצרכים

3 סלקים בינוניים

3/4 כוס עדשים ירוקות

חצי צרור פטרוזיליה

רוטב

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

כף דבש

מלח

פלפל

אופן ההכנה

הנבטת העדשים- להשרות את העדשים במים למשך 24 שעות. יש להחליף את המים לאחר 12 שעות. לאחר מכן להעביר למסננת ולהניח בקערה למשך 48 שעות, יש להחשיך את הקערה. אני נוהגת לשים מגבת מטבח נקייה. מדי בוקר וערב לשטוף את העדשים תחת הברז. אחרי שלושה ימים מתחילת התהליך העדשים מוכנות למאכל.

את הסלקים לבשל במשך חצי שעה ברתיחה עדינה ולאחר מכן לחתוך לקוביות לא גדולות.

להוסיף לקוביות הסלק את העדשים והפטרוזיליה הקצוצה. לערבב היטב את חומרי הרוטב ולצקת מעל הסלק והעדשים.

בתיאבון.

Iaffa Gavish
כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.