סלט סושי

בלי לבזבז שעות בגלגול, בלי ללכלך הרבה כלים – קבלו את הגרסה הטעימה וההרבה פחות מנג'סת של הסושי

בחורה עם מחשב נייד

סלט סושי. צילום: מיכל יפה

עובדה 1: אני אחד האנשים הכי עצלנים שיש

עובדה 2: אורז מלא זה לא טעים, אלא אם כן מוסיפים לו המון תוספות ו/או תבלינים

עובדה 3: סושי זה ממש טעים

ערבבו את כל העובדות, ומה קיבלתם? סלט סושי! כלומר כל מרכיבי הסושי בקערה אחת, בלי התעסקויות מיותרות.

יש כאן הרבה מרחב תמרון. אפשר, כמובן, להשתמש באורז סושי רגיל ולשחק עם התוספות. ככה אני עשיתי את זה:

המצרכים:

2 כוסות אורז עגול מלא

8 כפות חומץ אורז

4 כפות סוכר

½ כפית מלח

2-3 אצות נורי

אבוקדו

2-3 גזרים

2-3 מלפפונים

סלמון מעושן (או טרי)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האורז עד שמוכן.

2. בזמן שהוא מתבשל מבשלים בסיר קטן את חומץ האורז, הסוכר והמלח, עד שהשניים האחרונים נמסים

3. אחרי שהאורז מוכן, שופכים עליו את תערובת החומץ ומערבבים היטב. נותנים לאורז להתקרר

4. טוחנים או חותכים בדרך אחרת את האצות. מומלץ לקלות אותן קודם על הגז (כמה שניות מכל צד על אש גלויה)

5. חותכים את כל התוספות לחתיכות קטנות

6. מערבבים הכל

7. לפני ההגשה מסיפים רוטב סויה

בתיאבון!

* הפוסט נכתב בהשראת אלונה זוהר, שהעלתה לפני שבוע מתכון לאורז עלי גפן שמבוסס על עיקרון דומה