בשבילי ובשביל רבים אחרים, במשך שנים רבות (19 ליתר דיוק) ג׳ירף נחשב לשם נרדף לנודלס.
כשרוצים מנת נודלס מהירה, טעימה ולא מתיימרת להיות תאילנדית, ג׳ירף זה המקום. נגיש, זמין ובמחיר סביר.
אולם, סניף מונטיפיורי (לשעבר מועדון הקצינים מבית ג׳ירף) הוא סניף חריג ברשת. לטעמי, הוא משודרג יותר, עם מנות ייחודיות. לכן, נעניתי בשמחה להזמנה לבוא ולהתרשם מהתפריט הטבעוני של ג׳ירף מונטיפיורי.
למנה ראשונה חווינו חגיגה של טעמים במרק עדשים עם ירקות שורש, חלב קוקוס וכוסברה טרייה, בתיבול הודי (36 ש"ח). מנה גדולה של מרק סמיך ומזין, שמחמם את הגוף והנפש, לקראת החורף המתקרב. אין ספק שזה מרק שהייתי שמחה להכין גם בבית (מבטיחה לנסות לשחזר את הטעמים ולשתף בתוצאות).
אחרי המרק הגיעה לשולחן צלחת עם 3 יחידות של דים סאם, המכונים כאן " הר גאו" טבעוני כיסונים מאודים מבצק שקוף, במילוי תרד, כוסברה ובצל ירוק (39 ש"ח). השילוב של הצבע הבהיר של הכיסונים העדינים על רקע הצלחת השחורה עשה לנו טוב בעיניים. נטלנו עם צ׳ופסטיקס את הכיסון והופ הכנסנו לפה. טעים כל כך. חבל שנגמר.
לא ויתרנו על סושי – וטעמנו את המאקי הצמחוני – עם אבוקדו, מלפפון וגזר (27 ש"ח) – כמה יפה וטעימה. מקווה שיהיו עוד סוגים בעתיד.
הסלט הירוק כאן הוא הרבה מעבר לסלט ירוק. זוהי מנה של מגוון חסות עם פטריות פורטובלו, אספרגוס ובצל ירוק צלויים בגריל (52 ש"ח) – מנה גדולה, טעימה ועשירה בירקות. ויש לי הפתעה טובה: המתכון הסודי נחשף כאן בהמשך הפוסט!
כמו שאתם מבינים, היינו כבר כמעט שבעים, אך ביקשו שנטעם גם את מנת הקארי כרובית עם דלעת ובצלי שאלוט צלויים בציפוי פריך, בקארי תאילנדי צהוב המוגשת עם אורז מאודה וסלט מלפפונים (57 ש"ח). אני מתה על מנות קארי, בטח ובטח עם כרובית ודלעת. המנה הזו היתה בדיוק מה שציפיתי. נמסה בפה בעושר של טעמים וניחוחות, אך יש לקחת בחשבון שהיא לא עשירה בחלבון כמצופה ממנה עיקרית.
לקינוח לקחנו סלט פירות עם סורבה מנגו (32 ש"ח) – מנה קלילה מרעננת וטעימה. מבחינתי לא צריך יותר מזה.
ועכשיו כמובטח, הנה המתכון לסלט המופלא:
סלט ירוק עם פורטובלו ואספרגוס של ג'ירף מונטיפיורי
מרכיבים ל-3 מנות:
- 18 עלים בינוניים של לבבות חסה ערבית
- 18 עלי בוק צ'וי
- 12 עלי חסה סלנובה אדומה וירוקה
- 1/2 בצל סגול
- 9 גבעולי אספרגוס ירוק, חלוטים במי מלח
- 9 גבעולי בצל ירוק, חלוטים במי מלח
- 6 פטריות פורטובלו
- 1/2 כוס שקדים קלויים ומלוחים
לרוטב:
- 2 כפות סויה
- 1 כף חומץ
- 1 כף שמן שומשום
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית גדושה חרדל
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- כפית גדושה סוכר
- 1/2 2 כפות בצל לבן קצוץ
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- צולים על הגריל את האספרגוס, הבצל הירוק והפטריות.
- פורסים את הפטריות לפרוסות עבות.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
- מערבבים בקערה את תערובת החסות עם 2/3 מכמות הרוטב.
- מעבירים לצלחת הגשה יפה ומסדרים מעל את הירקות הצלויים.
- מטפטפים את שאר הרוטב על הירקות הצלויים ומקשטים בשקדים הקלויים.
הערות שלי: המתכון הוא לסלט שמוגש בג'ירף מונטיפיורי. להכנה בבית, אם אין אספרגוס ניתן להשתמש בשעועית ירוקה. כמו כן, אפשר להשתמש בתערובת עלי חסה אחרת, לפי הזמינות בשווקים.
לסיכום: אני אוהבת את האוכל של ג'ירף והמנות הטבעוניות מוצלחות מאד, טעימות להפליא, מוגשות יפה ומגרות את כל החושים. כמו כן, חשוב לי לציין את הגישה החיובית והגמישה של ג'ירף שמופיעה בתחתית התפריט: מעבר לתפריט הטבעוני המוגדר הזה, המטבח של ג'ירף מוכן לנסות לצמחן ולטבען מנות נוספות, בהתאם לבקשת האורחים. אז אם בא לכם משהו אחר מהתפריט, אתם מוזמנים לבקש וינסו לטבען לכם. מה שכן, לדעתי אין מספיק חלבון באופציות הטבעוניות, והייתי ממליצה לחשוב על הנקודה.
ג'ירף מונטיפיורי: מונטיפיורי 31, תל אביב, טלפון: 03-6851155
שעות הפתיחה: א' – ג' 12:00 – 23:30, ד' – ש' 12:00 – 24:00
התמונות צולמו ע"י אורלי כהן.
תמונת הסלט הירוק – באדיבות היח"צ