סלט חצילים ופלפלים קלויים

סלט חצילים ופלפלים קלויים. שילוב משגע בין צבעים טעמים וריחות.

כבכל שבוע אני מגיעה אל דוכן הירקות. הירקן כבר מכיר אותי ואת התנהלותי. הוא מברכני לשלום ולפי מבטו אני כבר יודעת…

מעיפה מבט אל עבר הררי החצילים רואה את המחיר ומחזירה אליו את מבטי המאוכזב.

הוא יודע הירקן שלי,אני לא קונה במחירים מופקעים ומיותרים. והוא,כמתתיק סוד לוחש לי "תחכי עוד שבוע" משל היה מדובר באוצר יקר ערך.

ובשבוע שאחרי החיוך על פניו של הירקן החביב שלי אומר הכל. שקית גדולה מושטת לעברי ואני ממלאת אותה בחצילים אצילים,סגלגלים ומלכותיים ובראשי מתרוצצים מבחר של מתכונים.

והפעם ,סלט חצילים ופלפלים קלויים.  סלט ידוע מהמטבח הרומני.

3 חצילים

4-5 פלפלים אדומים

4 שיני שום קלופות וכתושות

מי שרוצה את הסלט חריף ניתן להוסיף פלפל אחד חריף

מיץ מחצי לימון

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל

חופן פטרוזיליה קצוצה

לקלות את החצילים על האש ולהניח להם להצטנן.

במקביל,לקלות את הפלפלים או על אש גלויה או בגריל חם מאוד ולסובב את הפלפלים עד שהם נצלים מכל צד.

כשהם קלויים להניח אותם בתוך סיר סגור או שקית ניילון לכחצי שעה ואז יהיה קל ונוח לקלף אותם.

לקלף את החצילים ולקצוץ אותם היטב עם סכין (לא במעבד מזון!) עד קבלת תערובת חלקה.

לקלף את הפלפלים וגם אותם לקצוץ עם סכין למרקם מעט גס יותר.

לערבב את החצילים עם הפלפלים.

להוסיף את השום,המיץ לימון,שמן זית מלח ופלפל וחופן פטרוזליה לערבב היטב ולהנות מהריח והטעם המופלאים.