סלט חסה, כרובית ורימונים

לא עוד סלט חסה, אלא חגיגה של טעמים וצבעים בשילוב סמלי החג: תפוח, תמר ורימון, שישדרגו את שולחן החג ויקצרו שבחים

אצלנו אין ארוחת חג בלי סלט חסה. בכל פעם אני מנסה לגוון את המרכיבים, להוסיף טעמים בהתאם לעונת השנה ולאווירת החג. הפעם שילבתי יחד תפוח, תמר ורימון.

promo_long

סלט חסה, כרובית ורימונים

מצרכים:
3/4 ראש חסה ערבית שטוף וקצוץ
1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
1 כף שמן זית
מלח גס
5 כפות גרגירי רימון
1 תפוח עץ קטן חתוך לרבעים – עם הקליפה
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 כף סילאן
מלח, פלפל שחור
.

IMG_2668

.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני.
2. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה, מפזרים עליה את פרחי הכרובית, מפזרים עליהם מלח גס ו-1 כף שמן זית. מכניסים לתנור החם עד שהכרובית מתרככת ומזהיבה קלות ואז מוציאים מהתנור (כ-40 דקות עד שעה – תלוי בתנור). מניחים בצד להתקררות.
.

IMG_2660

.
3. חוצים לרוחב כל רבע תפוח ואז פורסים אותו דק-דק.
4. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.
5. לפני ההגשה: שמים בקערת הגשה חסה חתוכה, פלחי תפוח וכרובית צלויה (אחרי שהתקררה). מפזרים את גרגרי הרימון.
.

IMG_2659

.
6. שופכים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ואוכלים.