לפני כחצי שנה הודיע לי האיש שאיתי שיש לו כנס בניו יורק, אני מצידי הודעתי שהפעם אני מצטרפת.
עד היום לא הצטרפתי לנסיעותיו לחו"ל, הצעיר היה צעיר מידי.
באפריל מלאו לו תשע והחלטתי שזה כבר די גדול, אז הכנתי טבלת אקסל מסודרת, הגדולים גויסו למשימה, סידרתי בגדים לכל יום, הפעלתי את כל נשות כפר סבא הירוקה,
וב – 21/04 יחד עם אישי עלינו על טיסת חצות לניו יורק.
ניו יורק מתחלקת לכאלה שכמותי שחושבים שיש את ניו יורק ואת שאר העולם, ולכאלה שאינם מבינים על מה המהומה.
היא לא סתם מכונה "העיר שאינה ישנה לעולם".
היא תוססת ומלאת עוצמה, אני משוטטת ברחובותיה ובכל פעם מחדש נפעמת מכמות האנשים, מרבי הקומות, מהתרבות האינסופית שמצויה בה, מוזיאונים, גלריות, הצגות מצוינות, פארקים ושווקים ססגוניים.
היא קלה להתמצאות, סוג של שתי וערב, ואני הולכת קילומטרים ברגל, הולכת ומתמוגגת, בעוד בן זוגי משתרך אחרי ומלמל אבל יש סאבווי.
ואז אני פוצחת במונולוג הידוע "אמא שלי ז"ל, למדה אותי שעיר רואים ברגל".
ואני למדתי ללכת, וכמעט ולא משתמשת בתחבורה ציבורית, עוצרת לי מידי פעם להתבונן בחלון ראווה כזה או אחר וממשיכה ליעדי, גומעת בעיני את המראות
וליבי רוקד משמחה.
נכנסת למוזיאון ושוכחת עצמי לכמה שעות בין מיצגי האומנות.
בשיטוטי מחפשת לשווא קפה נורמלי וכצורכת קפה אובססיבית , אני תוהה כל פעם מחדש איך בעיר הכה מדהימה הזו לא ניתן למצוא קפה כמו שצריך ואיך זה יכול להיות שרשת הסטארבקס, שהקפה שם גרוע במיוחד, היא אחת הרשתות הכי מצליחות במדינה הזו.
אך אין ספק העיר הזו משמחת אותי ומזג האוויר לצידי, לא חם ולא קר, מידי פעם יורד גשם קל, אבל לי זה ממש לא מפריע.
האביב בניו יורק בשיאו, הטוליפים פורחים להם בכל צבעי הקשת, הכל ירוק, הסנטרל פארק מלא באנשים המטיילים להם להנאתם ברגל, נוסעים באופניים, רצים , יושבים או סתם שוכבים להם פרקדן.
זו עונה מצוינת לטייל בה, בתפוח הגדול ואני ממש ממליצה.
הסלט המרענן הזה שאני מכינה בעיקר באביב קיץ הזכיר לי אותה את העיר הצעירה והרעננה.
אז מה צריך:
חבילה (800 גר') של חומוס סנפרוסט
11/2 לימון
צרור נענע
צרור פטרוזיליה
בצל סגול קטן או חצי מאחד גדול
כ 4-5 עלים של בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)
שמן זית
מלח, פלפל שחור
איך מכינים:
מפשירים במיקרוגל את החומוס, הפשרה קלה.
שוטפים את החומוס במסננת ושמים ושופכים עליו מיץ מחצי לימון, מעבירים לקערה.
קוצצים קטן את הבצל הסגול את הבצל הירוק ואת צרור הנענע והפטרוזיליה ואת כל זה שמים על החומוס.
לפני ההגשה מתבלים במיץ מלימון אחד, שמן זית מלח ופלפל שחור.
בתאבון !!