סלט המרמומה – האחות הטוניסאית, הקלה, המהירה וההורסת בטעמה, של המטבוחה.

IMG_20170225_114341_Easy-Resize.com

אם יש סלט שכדאי שיהיה במקרר שלך בכל יום בשבוע – זה סלט המרמומה.

המרמומה מקורה במטבחי טוניס והיא לרוב מוגשת לצד ענני קוסקוס, לעיתים חמה מאוד ולעיתים קרה.

המרמומה מקפיצה כל כריך והופכת אותו לחגיגה מטריפה של טעמים, היא נצמדת באופן מושלם, לגבינות, לביצים, לבשרים ולכל מה שמתחשק לך להעמיס בכריך או בצלחת ומשדרגת הכל לטעם על חלל.

המרמומה לא מפונקת, לא דורשת התעסקות מוקדמת, היא לא צריכה השגחה צמודה או 4 שעות פנויות לערבוב, היא לא דורשת לקלף עגבניות או לשרוף את הגמבה ואף על פי זה הטעם, או הטעם שלה מטריף יותר מהריח שלה – זהירות חומר ממכר לפניך!

אחד, שתיים…… מתחילות –

 מצרכים:

IMG_20170225_103608_Easy-Resize.com

5 עגבניות בינוניות

1 גמבה אדומה

1 גמבה צהובה

1 גמבה כתומה

1 פלפל חריף ירוק (אפשר להמיר בפלפל שאטה לפי אהבת חריפות)

חצי ראש שום (ניתן להמיר לשום דורות – 4 מנות)

1 כף גדושה כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

מלח

4 כפות שמן זית

 אופן ההכנה

IMG_20170225_104917_Easy-Resize.com

IMG_20170225_105450_Easy-Resize.com

לחתוך את כל הירקות בחיתוך גס

לשים את כל המרכיבים בסיר

IMG_20170225_105835_Easy-Resize.com

להביא לרתיחה תוך ערבוב קל

להוריד לאש הכי הכי נמוכה שיש

להמשיך בישול עד לריכוך ואיחוד כל המרכיבים.

יש לערבב מידי פעם ואם טיפה נדבק בסיר – מעולה, זה משבח את הטעם.

 IMG_20170225_114310_Easy-Resize.com

מרמומה זה החיים!