סלט דלורית עם עשבי תיבול

את מטלת השבוע במסגרת "פשוט לבשל עם דורות" היתה להכין סלט
הסלט יכול לשמש גם כתוספת למי שנמנע מפחמימות (לא אני!)

ההכנה קלה ביותר, החלק המעצבן בהכנה הוא קילוף הדלורית וניקוי הקרביים שלה, אני מוצאת שהכי קל זה לחתוך את הדלורית לשניים, כלומר להפריד  את ה"ראש"  מה"גוף"  ובעזרת סכין חדה לקלף את הקליפה, בדיוק היום  צפיתי בתוכנית בערוץ האוכל  של מרי ברי הקשישה האנגלייה החביבה והיא הכינה מרק מדלורית… מרי הסבירה שדלורית צעירה (?) אפשר לקלוף בעזרת קולפן ירקות
את הגרעינים מוציאים בעזרת לאחר שמלאכת הקילוף והניקוי הושלמה חותכים את הדלורית לקוביות
את הקוביות מניחים בשושנת אידוי שיושבת בתוך סיר עם מים ומבשלים עד אשר הדלורית מתרככת אבל שלא תגיע למצב מושי
אם אין שושנת אידוי ניתן לבשל בסיר עם מים
מסננים את קוביות  הדלורית מהמים ושמים בקערת הגשה
בסיר קטן מחממים 4 כפות שמן זית ומוסיפים:
3 קוביות שום כתוש של דורות או 4 שיני שום כתושות
2 קוביות בזיליקום של דורות או חצי כוס בזיליקום טרי קצוץ
3 קוביות פטרוזילה של דורות או חופן נאה של פטרוזיליה קצוצה דק
מטגנים כשתיים שלוש דקות ושופכים את תכולת הסיר על קוביות הדלורית שבקערת ההגשה
מתבלים בנדיבות עם מלח ופלפל שחור
אפשר לפזר מלמעלה 3-4 עלי מרווה טרייה
מערבבים בעדינות עם שתי כפות ומגישים

שתי הערות:
כתחליף לדלורית אפשר להשתמש בדלעת
אפשר לפזר על הסלט חתיכות גבינת פטה וגרעני דלעת קלויים (במחבת, ללא שמן)

Bbutternut squash

דלורית ונעמןשושנת אידוידלורית ופטה